Acne, puistjes en mee eters door suiker

Acne, puistjes en mee eters door suiker kan!

Een opvallend slechte relatie hebben huidproblemen en suiker met elkaar, suiker zorgt in veel gevallen voor een verslechtering en verergering van bijvoorbeeld je mee eters en acne! Dit is niks nieuws want waarschijnlijk wist je dit in je onderbewustzijn al! Toch trappen we in de val want suiker, hoe slecht het ook is, is verdomd lekker en je moet stevig in je schoenen staan om het te kunnen laten staan. Daarnaast zul je niet alleen stevig in je schoenen moeten staan je zult er ook nog eens een hele zoektocht voor moeten doen! Tegenwoordig zit in heel veel producten suiker verwerkt… Het is voor voedselproducenten namelijk de goedkoopste smaakmaker en tegenwoordig telt alleen het financiële belang in die markt! Gelukkig is er tegenwoordig een flinke lobby aan de gang om de suikerconsumptie en de negatieve effecten daarvan onder de aandacht te brengen!

acne, puistjes en mee eters door suiker

Wat verstaan we onder suikers?

Suiker is niet alleen dat witte goedje dat we bijvoorbeeld in klontjes kennen. Ook enkelvoudige koolhydraten zijn een vorm van suiker! Enkelvoudige koolhydraten zitten bijvoorbeeld in witbrood, pasta’s, witte rijst, junkfood, snoep, snoeprepen, voorverpakte broodjes bij de tank, ijsjes, frisdranken, taart, industrieel brood, koeken, sultana’s, enzovoort, enzovoort, enzovoort… Onvoorstelbaar toch! Het zit in praktisch alles wat we lekker vinden en we worden er overal mee om de oren geslagen! De producenten maakt het niet uit ant die kijken alleen maar naar de mogelijkheden om voeding zo goedkoop mogelijk te produceren.

acne, puistjes en mee eters door suiker

Wat doen die enkelvoudige suikers?

Enkelvoudige koolhydraten zijn koolhydraten die extreem snel in het bloed worden opgenomen en je direct meer energie geven! Dit klinkt natuurlijk als een voordeel alleen zit er een joekel van een adder onder het gras… Doordat je lichaam deze enkelvoudige koolhydraten zo snel opneemt stijgt je bloedsuikerspiegel te snel waardoor de alvleesklier overuren moet gaan maken om insuline in jouw bloed te pompen! De insuline zorgt ervoor dat de bloedsuikers (medische benaming glucose) kunnen worden opgenomen door je lichaamscellen. Naast de insuline maakt je lichaam ook nog eens extra mannelijke hormonen (ACNE-trigger: talgklieren gaan meer talg produceren!) en een stof aan die we IGF-1 noemen! Door het consumeren van enkelvoudige koolhydraten belasten we ons lichaam waar. Naast de alvleesklier moet ook je lever hard werken om het bloed weer zuiver te krijgen! Zuiver bloed is dan ook randvoorwaarde nummer 1 voor een gezicht zonder acne, mee eters en puistjes!

acne en suiker

Voorkom de consumptie van suiker en enkelvoudige koolhydraten

Probeer het te vermijden hoe moeilijk het ook is! Vervang de witte pasta door volkoren pasta, vervang je witte rijst door zilvervliesrijst, drink geen cola maar water, witbrood eruit, speltbrood erin. Natuurlijk zal dit in de beginfase lastig zijn maar je kunt het onder de knie krijgen! Niet alleen je huid zal zienderogen opknappen maar je zult ook een stuk fitter worden waardoor je meer energie overhoudt.

acne, puistjes en mee eters door suiker

Acne voorkomen door suiker te vermijden!

Eerlijk gezegd bijna wel, de supermarkten, tankstations en restaurants liggen te vol met producten die vol zitten met suiker en enkelvoudige koolhydraten… Probeer het echter wel! Lees de etiketten goed! Vergelijk het met andere producten! Doorzetten is in dit geval de sleutel!

acne, puistjes en mee eters door suiker

Mijn simpele manier om suikers te vermijden:

  • Geen enkele frisdrank meer, vervang het door water, healthy people of coolbest!
  • Geen suiker meer in de koffie of thee!
  • Geen fastfood meer, een volkoren broodje doet je lichaam stukken beter!
  • Geen tussendoortjes als sultana’s of liga’s meer, vervang ze door een appel!
  • Lukt het je een keer niet… Geen zorgen, drink liters water om je lever te helpen de troep uit je lichaam te krijgen!
 

Laat een reactie achter

© 2015 Meeeterverwijderen.nl | Tigno