Mee eters verwijderen

Snel en effectief mee eters verwijderen!

Er zijn meerdere manieren om mee eters te verwijderen en het gaat natuurlijk om het resultaat. Het is wel beter voor de huid wanneer je een aantal stappen volgt die voorkomen dat je huid onherstelbaar beschadigd raakt en je blijft zitten met littekens of grove poriën. Mee eters verwijderen is geen hogere wiskunde en als je het een aantal maal zelf hebt gedaan dan wordt het steeds makkelijker!

Mee eters verwijderen vraagt wel om een goede voorbereiding

Naast het voorkomen van een beschadigde huid zorgt een goede voorbereiding op het verwijderen van je mee eters voor het halve werk! Probeer je daarom te houden aan de volgende stappen wanneer je gaat beginnen met het verwijderen van mee eters:

Zorg als eerste voor een gereinigde huid!

Een schone huid zorgt voor minder kans op ontstekingen en je kunt makkelijker druk zetten op de mee eters omdat je huid niet vet meer is. Gezichtsreinigers zijn er natuurlijk in overvloed en waarschijnlijk heb je zelf al een favoriet product hiervoor. Overweeg ook eens de ouderwetse olijfoliezeep, een krachtige gezichtsreiniger die de huid volledig van het vet ontdoet en ook nog eens op natuurlijke basis!

Gezichtsscrub of Exfoliating mask

Mee eters verwijderen is eenvoudiger wanneer alle dode huidcellen verwijderd zijn. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een goede exfoliant of scrub! Wellicht heb je zelf al een voorkeur en ga anders eens op zoek naar een goede! Zelf

Stoom je gezicht voor het verwijderen van de mee eters!

Stoom zorgt ervoor dat je poriën open gaan staan, helemaal als je d huid eerst ook gereinigd hebt! Doordat de poriën openstaan zal de mee eter zich makkelijker gewonnen geven. Je gezicht stomen kan met een elektrische gezichtsstomer of ouderwets boven een teiltje met kokend water en een handdoek over je hoofd! Het is maar net waar je de voorkeur aan geeft!

mee eters

Mee eters verwijderen

Mee eters verwijderen door ze zelf uit te knijpen

De meest voor de hand liggende manier om mee eters te verwijderen en waarschijnlijk meteen de meest gebruikte manier is door ze zelf uit te knijpen! Is helemaal niks mis mee als je maar niet te hardhandig te werk gaat! In ieder geval zorg je als eerste voor schone handen om bacterien en ontstekingen geen kans te geven! Met een tissue die je om de vingers wikkelt waarmee je gaat knijpen kun je de mee eter rondom pakken en door zacht de druk op te voeren kun je de mee eter uitknijpen. Wees er wel zeker van dat je de mee eters in hun geheel uitknijpt want ze kunnen de nare eigenschap hebben om gewoon weer opnieuw te beginnen! mee eters

En wat doen we met de moeilijk bereikbare mee eters?

Daar heb je inderdaad wat creativiteit en hulpmiddelen bij nodig. Wanneer je bijvoorbeeld mee eters achter in je nek wilt gaan uitknijpen heb je in ieder geval goed licht, 2 spiegels (1 vergrotende make up spiegel) en eventueel een comedonenlepel nodig! Door in de tweede spiegel te kijken kun je met je vrije hand de mee eter mogelijk uitknijpen. Wanneer dit niet gaat is de comedonenlepel een handig hulpmiddel! Helemaal voor mee eters in en achter je oren. Lees voor meer informatie mijn artikel over het gebruiken van een comedonenlepel! Ook kun je hulp vragen bij de mee eters die je niet zelf kunt verwijderen van bijvoorbeeld je partner of een van je ouders. Hiervoor moet je wel een drempel over maar de reactie zal in de meeste gevallen niet afwijzend zijn.

 mee eters

Nieuwsgierig naar de beste comedonenlepel? Kijk hier voor de Top 3 comedonenlepels!  

De schoonheidsspecialist of de acne-specialist

Mee eters en beginnende puistjes kun je ook laten verwijderen bij de specialist! Door hun jarenlange ervaring kunnen zij met behulp van de juiste reiniging- en verzorgingsproducten alle mee eters verwijderen. Het is echter wel een dure oplossing, de rekening kan al snel oplopen richting de 50 euro voor een behandeling van een half uur. Je krijgt echter wel waar voor je geld en loopt vrij van mee eters de deur uit! Een extra voordeel van een keer een lekker behandeling tegen mee eters van de schoonheidsspecialist is dat je kunt vragen om tips zodat je deze zelf ook een keer kunt gebruiken wanneer je mee eters wilt gaan verwijderen.

mee eters

De comedonen lepel

De lastige mee eters verwijderen kun je met de comedonenlepel doen! Deze lepel heeft meestal een grote en een kleine lus die je op de mee eter zet en dan net zo lang blijft drukken tot de mee eter tevoorschijn komt. Deze comedonen lepel is vooral handig bij mee eters in of achter de oren! Deze mee eters zijn zo lastig te bereiken met de vingers dat deze meestal over het hoofd worden gezien. Mee eters verwijderen op de moeilijke plekjes kun je dus aanpakken met het comedonenlepeltje ! Kijk hier voor meer informatie over de comedonenlepel!

mee eters

Mee eters verwijderen neusstrips

De meestal overvloedige mee eters op de neus zijn goed te verwijderen met een neusstrip. De neusstrip is een soort pleister die de poriën leeg trekt. Door het aanbrengen van de neusstrip en het in een vloeiende beweging verwijderen van de neusstrip verwijder je veel mee eters en talg die aan de oppervlakte zitten! Op deze manier voorkom je zeker huidbeschadigingen maar de mee eters worden soms niet volledig verwijderd.

mee eters

Mee eters voorkomen

Mee eters verwijderen is noodzakelijk om er weer goed uit zien maar het is echter geen structurele oplossing. Mee eters kun je beter gaan voorkomen door de oorzaak bij de bron aan te pakken. Er is al veel onderzoek gedaan naar de oorzaken van mee eters, acne en puisten en in mijn artikel over “Mee eters voorkomen” vindt je de meest effectieve en ook nog een goedkope tips! Mee eters verwijderen zonder huidbeschadigingen is zeker mogelijk wanneer je de juiste stappen volgt!

Effectief mee eters verwijderen zonder huidbeschadigingen

Wanneer je mee eters wilt verwijderen zonder blijvende schade aan de huid dan kun je een aantal producten gebruiken die je daarbij kunnen helpen! Zo kun je ervoor kiezen om eerst je gezicht lekker te stomen voordat je mee eters gaat uitknijpen of je neemt eerst een gezichtsmasker met bijvoorbeeld tea tree olie of baking soda. Door deze voorbereidingen te treffen is je huid zachter en soepeler en staan je poriën open, hierdoor kunnen de mee eters makkelijker uit de huid geknepen worden! Na afloop van het uitknijpen van de mee eters kun je jouw huid verzorgen met honing (bijvoorbeeld Manuka honing) of een andere verzorgende gel zodat je huid de kans krijgt om zich te herstellen van het uitknijpen.

Mee eters nek en rug

Mee eters in je nek of op je rug zijn de lastige mee eters omdat ze moeilijk te verwijderen zijn, je kunt er simpelweg niet voldoende druk op uitoefenen met je vingers. Helemaal wanneer je last hebt van een vette huid is het verwijderen van mee eters op de rug en in de nek bijna onmogelijk! Bij het verwijderen van deze mee eters is het verstandig om gebruik te maken van een zogenaamde comedonenlepeltje of comedonendrukker. Hiermee kun je meer druk uitoefenen zodat ook de lastige mee eters verwijderd kunnen worden.

10 tips om mee-eters te verwijderen zonder huidbeschadigingen

Iedereen heeft last van mee-eters! Die vervelende en duidelijk aanwezige zwarte puntjes op ons gezicht en dan vooral ook nog op je neus… Deze zwarte puntjes noemen we mee-eters of blackheads en hoewel ze lijken op kleine puistjes zijn ze dit absoluut niet! Mee-eters zijn verstopte haarzakjes die jammer genoeg door oxidatie zwart worden en daardoor duidelijk zichtbaar aanwezig zijn op je gezicht. Ze ontstaan vooral wanneer verontreinigingen, dode huidcellen, talg en bacteriën zich ophopen in de poriën en daarmee een verstopping veroorzaken! De plekken waar we het meest last hebben van mee-eters zijn het gezicht, de nek en op de rug. Met de volgende 10 tips kun jij mee-eters voorkomen, mee-eters sneller verwijderen en dat allemaal zonder huidbeschadigingen op te lopen: 1. Stomen zodat je poriën open gaan staan! 2. Gezichtsmasker met Baking Soda of Zuiveringszout 3. Kaneel en Honing gezichtsmasker voor een kalme huid 4. Havermout en yoghurt scrub 5. Citroensap om de poriën te verkleinen 6. Groene thee voor een dieptereiniging van de huid 7. Manuka honing voor een antibacteriële werking 8. Gezichtsmasker met kurkuma en citroensap tegen mee-eters en puistjes 9. Tea Tree Olie stoombad tegen acne en puistjes 10. Trekzalf tegen een beginnend puistje

Stappenplan mee-eters verwijderen

  • Stap 1 tegen mee-eters:
Gebruik een milde cleanser of gezichtsreiniger op schone pads of een washandje. Door je gezicht te reinigen verwijder je de bovenste laag vuil en vet die je gedurende de dag hebt verzameld. Vergeet ook niet je neus en achter je oren goed te reinigen want ook daar kun je veel last krijgen van mee-eters! Kies voor milde producten zonder irriterende bestanddelen en zonder parfum om uitdroging van de huid te voorkomen.
  • Stap 2 tegen mee-eters:
Kies voor lichte huidverzorgingsproducten die niet te vet zijn! Verkeerde crèmes en lotions kunnen de poriën juist verstoppen waardoor het risico op mee-eters alleen maar toeneemt!
  • Stap 3 tegen mee-eters
Kies de juiste exfoliant! Door je huid te exfoliëren verwijder je dode huidcellen, vet of talg en andere verontreinigingen effectief. De juiste producten tegen mee-eters, puistjes en acne bevatten in ieder geval salicylzuur (BHA)!
  • Stap 4 tegen mee-eters
Door een gezichtsmasker te nemen dat bij jouw huid past verminder je de aanmaak van talg (of huidvet), de overtollige aanmaak van talg is een van de hoofdoorzaken voor verstopte poriën. Een goed gezichtsmasker bestaat bij een vette huid met mee eters en puistjes uit bijvoorbeeld zeezout, magnesium of klei. Met deze ingrediënten kun je zelf de lekkerste gezichtsmaskers maken of je koopt ze eenvoudig kant-en-klaar.
  • Stap 5 tegen mee-eters
Wanneer je eenmaal mee-eters hebt dan kun je ze niet verwijderen met het bovenstaand stappenplan. En juist die mee eters zijn ook nog eens overduidelijk aanwezig. Deze mee eters kun je zelf gaan uitknijpen. Om mee eters op de neus, wangen en het voorhoofd uit te knijpen kun je onderstaande stappenplan gebruiken.

Kan ik zelf de mee-eters die ik al heb verwijderen?

Zo kun je zelf mee-eters uitknijpen en verwijderen:

Reinig je gezicht met een milde en in water oplosbare gezichtsreiniger en gebruik na de reiniging een toner om de poriën op je huid te beschermen. Je kunt voordat je mee-eters gaat uitknijpen de huid voorbereiden door een stoombad te nemen of een warm en vochtig washandje op je gezicht te leggen. Hierdoor gaan je poriën zich verwijden en kun je de mee-eters met minder moeite uitknijpen. Deze stap is extra affectief bij neus mee-eters! Gebruik een comedonenlepeltje om de mee-eters te verwijderen, lees hier het stappenplan om de comedonenlepel juist te gebruiken. Mee-eters kun je ook met je vingers uitknijpen! Gebruik een tissue over je vingertoppen en knijp de mee-eter zacht en volledig uit! Ga niet te hard te werk bij het uitknijpen van de mee-eters! Lukt het niet in 1 keer? Neem dan even een pauze om wondjes en beschadigde poriën te voorkomen. Na afloop kun je de huid exfoliëren met een exfoliant op basis van salicylzuur, tea tree olie (antiseptisch) of aloë vera (verzachtend en helend). mee-eters stappenplan, zeg maar dag tegen die mee-eters, mee-eters voverwijderen, mee-eters tips, tips mee-eters

Het juiste middel tegen mee eters

Het juiste middel tegen mee-eters vindt je niet in 1 keer! Het is echter niet alleen een middel tegen mee-eters dat helpt! Ook jij kunt zelf door middel van je dagelijkse gewoontes en dieet positief bijdragen aan het verminderen en vorkomen van mee-eters!

Mee eters voorkomen en de echte oorzaak van mee-eters

Een zwarte stip op je huid associeer je meestal met viezigheid maar een mee-eter heeft hier helemaal niks mee te maken. In veel gevallen is de oorzaak van mee-eters een verstoorde hormoonhuishouding! Hierdoor gaan je talgklieren meer talg of huidvet aanmaken waardoor deze sneller verstopt zal raken. De overtollige talg hoopt zich dan op in je porie en mengt zich met dode huidcelen waardoor het een klontje wordt die niet meer naar buiten toe afgestoten kan worden. Bij een mee-eter met een zwart puntje spreken we van een blackhead omdat het klontje talg en dode huidcellen een verbinding aangaat met zuurstof zodat er oxidatie plaats kan vinden. Dit in tegenstelling tot de whitehead die gesloten is en daardoor geen reactie aangaat met zuurstof. mee-eters stappenplan, zeg maar dag tegen die mee-eters, mee-eters voverwijderen, mee-eters tips, tips mee-eters

Waarom kom ik niet van mijn mee-eters af?

Mee-eters zijn vasthoudend van aard! Ze blijven zitten waar ze zitten en onopgemerkt of onbehandeld kunnen ze met gemak jaren blijven zitten. Door te kiezen voor een perfecte huidverzorgingsroutine en je hier consequent aan te houden verminder je de kans op deze zittenblijvers aanzienlijk. Het kan zelfs zo zijn dat jij door het gebruik van producten die niet bij je huid passen de kans op mee-eters alleen maar groter wordt. Producten die irriterende stoffen zoals alcohol, eucalyptus of citroen bevatten stimuleren bij een vette huid de productie van talg alleen maar. Je huid gaat uitdrogen en gaat dan alleen nog maar meer talg aanmaken, dit is een normale reactie van de huid die je verergerd door het gebruik van te agressieve producten. Mee-eters kun je niet weg scrubben of schuren! Daarvoor zal je de mee-eters toch echt moeten uitknijpen met je vingers of een comedonenlepeltje. Door te hard te scrubben zorg je alleen maar voor irritatie waarop je huid reageert door meer talg aan te gaan maken. Mee-eters strips helpen wel maar niet voldoende! Met de neusstrips tegen mee-eters kun je de bovenkant van de mee-eter verwijderen alleen het diepste deel van de mee-eter zal wel achterblijven waardoor er opnieuw een blackhead tevoorschijn zal komen. Neusstrips tegen mee-eters zijn daarom wel handig voor een snel resultaat als je ’s avonds nog op stap moet! Dus als je verbetering ziet door deze behandeling, is die van zeer korte duur. Er zijn mensen die beweren dat een stuk zeep niet goed is bij de behandeling van mee-eters omdat dit je poriën zou verstoppen… Dat is onzin want juist aan de verkoop van een simpel stuk zeep verdienen ze niet genoeg! Zelf heb ik uitstekende ervaring met olijfoliezeep! Hiermee verwijder je huidvet snel en effectief waardoor de kans kleiner wordt op verstopte poriën.

Mee-eters uitknijpen

Hoe kun je mee-eters het best uitknijpen en hoe voorkom je schade aan de huid na het uitknijpen van een mee-eter.

Zelf je mee-eters uitknijpen

Niemand heeft graag mee-eters of puistjes op zijn of haar gezicht en een van de eerste dingen die je doet is ze verwijderen zodra je er last van krijgt. Wanneer je last hebt van een probleemhuid is het uitknijpen van mee-eters en puistjes jammer genoeg een onderdeel van jouw huidverzorgingsroutine.mee-eters uitknijpen, mee-eters stappenplan, mee eters neus uitknijpen Wanneer je mee-eters wilt gaan uitknijpen is het belangrijk dat je met een aantal dingen rekening houdt om de schade aan jouw huid minimaal te houden.

Mee-eters uitknijpen met je vingers en een tissue

Mee-eters uitknijpen met je vingers en een tissue is helaas onvermijdelijk omdat het simpelweg het makkelijkste is. Vooral de mee-eters in je gezicht en op je neus zijn eenvoudig en het snelst te verwijderen met je vingers. Zorg er wel voor dat wanneer je mee-eters wilt gaan uitknijpen met je vingers dat je niet begint te knijpen zodra het puistje of de mee-eter nog niet rijp is. Wanneer je gaat uitknijpen is het verstandig om je huid en handen eerst te desinfecteren met een antibacteriële crème om infecties met verdere ontstekingen als gevolg te voorkomen. Knijp een puistje of mee-eter ook altijd helemaal uit, laat geen resten zitten die opnieuw kunnen zorgen voor een infectie met verdere schade aan de huid tot gevolg.

Huidverzorging na het uitnijpen van mee-eters

Wanneer je een mee-eter of meerdere mee-eters hebt uitgeknepen is het raadzaam om je huid na afloop te verzorgen. Dit kun je doen met een kalmerend gezichtsmasker zoals de Zechsal Skin Balm. Dit is een uitstekend product dat je rechtstreeks op de huid kunt aanbrengen. Ook kun je een gezichtsmasker tegen mee-eters op basis van eiwit van Dr. Van den Hoog gebruiken of het blackhead killer masker om alle verontreinigingen te verwijderen.

Mee-eters uitknijpen met een comedonenlepel

Wanneer je liever niet mee-eters wilt uitknijpen met je vingers kun je gebruik maken van een comedonenlepel of een comedonendrukker. Met dit handige hulpmiddel kun je mee-eters verwijderen op de lastig bereikbare plekjes zoals de nek en achter of in je oren. Ook mee-eters op de neus kun je verwijderen met de comedonenlepel, deze lepel is handig bij de mee-eters en vetophopingen tussen de wangen en de neusvleugels is mijn ervaring.
© 2015 Meeeterverwijderen.nl | Tigno