Mee eters voorkomen en behandelen

Acne en mee eters voorkomen, zo kom je er vanaf!

De huid is eigenlijk het grootste orgaan van het menselijke lichaam en heeft verschillende functies die variëren van bescherming tot ontgiften.
mee eters voorkomen

Mee eters voorkomen

De huid is gevoelig voor verschillende aandoeningen maar zoals je van ons gewend bent op deze website richten we ons alleen op mee eters en acne! En dan vooral acne en mee eters voorkomen.   Acne en mee eters worden beschouwd als een neveneffect van de puberteit maar acne komt ook voor bij veel volwassenen. Acne en mee eters voorkomen begint hiermee!

acne

Hoewel acne en in eerste instantie mee eters worden beschouwd als een aandoening die ontstaat door een verstoorde hormoonhuishouding tijdens de puberteit zijn er ook andere factoren zoals je voedingspatroon, een verstoorde darmflora en de werking van je lever die een rol kunnen spelen bij het ontstaan van acne of het verergeren van je acne. Dit klinkt misschien vergezocht omdat je van jouw eigen huisarts of dermatoloog waarschijnlijk andere verhalen hebt gehoord maar er is een andere manier van acne behandelen!  

 De basis van jouw huid

De huid bestaat uit verschillende lagen en acne begint eigenlijk in de talgklieren die talg (een mix van wax en olie) produceren die onze huid soepel houdt en vochtverlies via de huid voorkomt. De talg reist naar de oppervlakte van je huid door het follikelkanaal en de huidporie. De talgklieren zijn gevoelig voor zowel de mannelijke als de vrouwelijke hormonen. Bijvoorbeeld het mannelijke hormoon testosteron stimuleert de groei van de talgklieren en verhoogd de productie van talg waartegenover vrouwelijke hormonen de talgklieren verkleinen en de productie van talg verminderen. Dit is vooral de reden waarom de conceptiepil vaak wordt voorgeschreven als behandeling van acne bij vrouwen. Acne bij zowel mannen als vrouwen wordt geassocieerd met een hoog testosteronniveau. Door dit verhoogde testosteron worden de talglieren gestimuleerd om meer talg te gaan produceren wat eigenlijk geen problemen zou moeten geven behalve dan dat de huid vettiger zal worden. De problemen ontstaan echter omdat de testosteron ook zorgt voor een verhoogde productie van keratine in de poriën die zich vermengd met de talg waardoor de huidporie verstopt raakt. Het resultaat hiervan is een vergrootte, ontstoken en gezwollen porie wat het symptoom is van acne. De verstopte poriën raken ontstoken door de aanwezigheid van bacteriën en gifstoffen in de porie en het gevolg hiervan is de groei van bulten, puisten die zo ernstig kunnen zijn of worden dat ze zorgen voor een pokdalig gezicht en littekenvorming.

Een verstoorde hormoonhuishouding

Testosteron is verantwoordelijk voor gevoelens van lust, motivatie en ambitie, het geeft ons energie en een competitieve instelling. Er zijn een paar soorten voeding en leefomstandigheden die het testosteron niveau doen stijgen. Als eerste zorgt een lange periode van stress bij zowel mannen als vrouwen voor een stijgend testosteronniveau. Alcohol, suiker, verzadigde vetten en cafeïne zorgen ook voor een stijging van je testosteronniveau. Om je acne te verminderen en acne behandelen is het dan ook aan te raden om te leren hoe je moet omgaan met stress, minder koffie en alcohol te drinken, minder of liever geen verzadigde vetten en suiker te eten en meer te gaan sproten. Acne behandelen begint dan ook hiermee! Tips bij een verstoorde hormoonhuishouding 1: Beperk de consumptie van koffie en thee tot 1 kopje per dag en geniet er dan van. Oh ja, laat cafeïne houdende dranken zoals cola en energydrinks staan… 2: Sla geen maaltijden over, begin de dag met een goed ontbijt! 3: Vervang ongezonde dranken door kruidenthee of water 3: Ga lekker sporten, liefst 2 tot 3 keer per week! 4: Probeer niet teveel alcoholhoudende dranken te consumeren!  

Overbelaste lever

Alle gifstoffen die van buiten komen of degene die ontstaan door onze lichaamsactiviteiten worden naar je lever gestuurd om te worden vernietigd, verwerkt en verwijderd uit je lichaam. Jouw lever heeft meer dan 400 functies en ontgiften is hiervan een van de belangrijkste. Door een verhoogd peil van gifstoffen in je lichaam heeft je lever veel werkt te doen en kan de lever het soms niet meer bijhouden en gaat je lichaam op zoek naar een andere manier om van de gifstoffen af te komen. Een andere manier om van gifstoffen af te komen zijn de longen en je huid. Als je dan ook last hebt van acne kan het best zo zijn dat jouw lever ook overbelast is. Je huid laat immers zien dat er sprake is van een verstoorde balans… Je kunt je lever gaan helpen en daardoor automatisch je acne behandelen door je levensstijl aan te passen, eet regelmatig, drink liters water per dag en ga regelmatig is naar de sauna om de gifstoffen versneld kwijt te raken! Acne behandelen op een relatief goedkope en eenvoudige manier begint met de volgende tips! Tips bij een overbelaste lever en meteen je acne en mee eters voorkomen! 1: Drink niet meer dan 3-4 eenheden alcohol per week 2: Stop of verminder de consumptie van voedsel met kunstmatige toevoegingen, conserveringsmiddelen en e-nummers 3: Drink minimaal 2,5 liter water per dag!

Candida

De meest gebruikelijke en medisch verantwoorde behandeling van acne kan variëren van de anticonceptiepil tot langdurige antibiotica of roaccutane. De meeste van deze middelen helpen wel tegen de acne maar het blijkt ook dat wanneer je stopt met de behandelingen de acne net zo hard en meestal weer erger terug komt. Acne behandelen kan ook bereikt worden door je is te verdiepen in de candida bacterie. Verwijder de Candida bacterie uit je lichaam! Klik hier! Door het gebruik van de anticonceptiepil en antibiotica zorg je er echter ook voor dat je darmflora ernstig wordt verstoord omdat alle goede bacteriën in je darmstelsel ook worden gedood. Wanneer je stopt met de medicatie is de kans groot dat je darmstelsel in onbalans blijft en dat dit kan resulteren in een teveel aan gist in je darmen die candida wordt genoemd. Ik wil op deze site niet het complete verhaal over candida vertellen maar het komt er in het kort op neer dat de candida bacterie ervoor zorgt dat je last gaat krijgen van bijvoorbeeld hoofdpijn, winderigheid, een opgeblazen gevoel, acne en een groot verlangen of smachten naar suiker. Candida zorgt voor een vergiftiging van je stelsel met verkeerde bacteriën die via de darmwand in je bloed terecht kunnen komen. Hierdoor kan acne ernstig beginnen op te spelen! Vermoed je dat je last hebt van candida kijk dan eens op de website van dokter candida voor een test of je candida hebt. Goed om te weten is dat je door middel van het aanpassen van je voedingspatroon grote stappen voorwaarts kunt maken! Acne behandelen op deze manier begint met de volgende tips! Tips om de candida bacterie aan te pakken en meteen je acne behandelen 1: Probeer minder voedsel met gist erin te eten! 2. Probeer geen suikerhoudende producten meer te eten! 3: Gebruik geen lactose houdende producten meer! 4: Ga meer verse groente, kruiden en fruit eten! 5: Probeer minder aardappelen te eten! 6: Vervang je dagelijkse toetje door biogarde, deze bevat in tegenstelling tot andere toetjes wel goede bacteriën voor je darmstelsel!
© 2015 Meeeterverwijderen.nl | Tigno