Calendula zalf tegen acne en mee eters!

Met de miljoenen die worden besteed aan de behandeling van acne door de cosmetische industrie is het ironisch dat de een veilige en goedkope oplossing misschien wel kan worden gevonden in een klein geel bloemetje…

Calendula officinalis en beter bekend als goudsbloem wordt in de natuurgeneeskunde al eeuwenlang gebruikt om de geïrriteerde huid te verzachten, ontstekingen te voorkomen en wondherstel te bevorderen. Tegenwoordig worden de krachten van calendula ook herkend door de moderne medische wetenschap!

calendula zalf tegen acne en mee eters
Waarom calendula bij acne en mee eters?

Calendula bevat hoge concentraties anti oxidanten die de huid sneller laten herstellen na een uitbraak van acne door de bloedcirculatie e versnellen en de aanmaak van nieuwe bloedvaten. De goudbloem is rijk aan betacaroteen. Deze betacaroteen werkt niet alleen helend op de roodheid van de huid maar wordt door ons lichaam omgezet in vitamine A die essentieel is voor het welzijn van onze huid. De goudsbloem werkt dus helend en verzachtend, versnelt het herstel van de huid en zorgt voor een vermindering van de roodheid. Het lijkt er dan ook op dat de natuur ons al een oplossing heeft gegeven voor acne en mee eters!

calendula zalf tegen acne en mee eters

Acne en mee eters versus calendula

Dermatologen wijten het ontstaan van acne o.a. aan een overproductie van talg, verstopte poriën en infectie met de acne bacterie. Calendula’s herstellende, ontstekingsremmende, anti bacteriële en helende werking kan dan ook 1 op 1 toegepast worden op alle drie deze oorzaken van acne en mee eters.

acne

Vitamine A zuur

In de wereld van de dermatologen wordt Vitamine A zuur (tretinoine) in de vorm van crème (Roaccutane) voorgeschreven aan patiënten die last hebben van (ernstige) acne. Deze crème heeft dusdanig veel nare bijwerkingen zoals heftige haaruitval en uitdroging van de huid en mag absoluut niet gebruikt worden door vrouwen die zwanger willen worden of zwanger zijn dat het de vraag is of dit medicijn medisch verantwoord is. Nu hebben we net al gezien dat calendula betacaroteen bevat die door ons lichaam wordt omgezet in vitamine A zuur die noodzakelijk is voor een gezonde huid en die we wel kunnen verdragen omdat het lichaamseigen is! Ga je dan ook overwegen om vitamine A zuur te nemen om je huid te behandelen, kies dan eerst voor een natuurlijke remedie zonder al die ernstige bijwerkingen!

calendula zalf tegen acne en mee eters

Hoe gebruik ik calendula tegen acne en mee eters?

Huidverzorgingsproducten met calendula extract kun je eenvoudig en snel bestellen op internet of kopen bij de drogist in de buurt. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor het gebruik!

Calendula wordt over het algemeen als veilig beschouwd en er zijn geen nare bijwerkingen bekend maar houdt er wel rekening mee dat net als bij elke andere plant of voeding er een allergische reactie kan optreden.

calendula zalf tegen acne en mee eters

Speciaal voor jullie hebben we de beste producten op basis van calendula op een rij gezet! Vooral de zalf van Holland Pharma is echte apothekerskwaliteit met uitstekende eigenschappen. Klik op de afbeelding en bestel snel, eenvoudig en veilig!

Calendula zalf tegen acne en mee eters

 

 

 

 

 

Calendula zalf tegen acne en mee eters

 

 

 

 

Calendula zalf tegen acne en mee eters