Mee eters verwijderen

De 12 tips om mee-eters te verwijderen!

Mee eters verwijderen zonder littekens achter te laten is mogelijk maar daarbij is het wel belangrijk dat je voorzichtig te werk gaat. Onze huid is wat betreft het verwijderen van een mee-eter best wel fragiel en voor jet het weet zorg je voor een blijvend litteken omdat je te hardhandig te werk bent gegaan.

Wat zijn mee-eters ook al weer?

Mee-eters ontstaan in de uitgangen van onze poriën en het is een opeenhoping van talg (huidvet), dode huidcellen aangevuld met bacteriën. Wanneer een mee-eter zwart wordt dan is het een open mee-eter die in aanraking kan komen met zuurstof zodat er oxidatie plaats kan vinden. De Engelse naam Blackheads is dan ook meteen verklaard!

In dit artikel lees je de beste tips om zelf mee-eters te kunnen verwijderen!

Hoe kan ik zelf mee-eters verwijderen?

Mee-eters verwijderen is niet nodig wanneer je er geen last van krijgt en voorkomen dat je mee-eters krijgt is dan ook een handige tip. Probeer de aanmaak van talg of huidvet te minimaliseren of in ieder geval onder controle te krijgen zodat de kans op verstopte poriën kleiner wordt. Mee-eters krijgen zodoende minder kans om te ontstaan en dat scheelt weer mee-eters verwijderen en ook puistjes krijgen minder kans om te ontstaan.

Er zijn een aantal effectieve manieren om mee-eters te voorkomen en in het artikel over puistjes en acne voorkomen kun je een aantal tips vinden die je op weg kunnen helpen om onzuiverheden te voorkomen!

Mee-eters verwijderen met je nagels of een pincet

Mee eters verwijderen met scherpe hulpmiddelen zoals nagels of een pincet is vragen om littekens! Hoewel het natuurlijk heel verleidelijk is om een mee-eter die dwars zit even snel met je nagels te verwijderen is het beter om dit niet te doen. Je vingers en nagels (vooral onder je nagels) zitten vol met ongewenste bacteriën die er voor je het weet voor zorgen dat er een ontsteking ontstaat die een zwaar litteken achterlaat! Littekens na het verwijderen van mee-eters, De 12 tips om mee-eters te verwijderen!Wil je wel mee eters verwijderen met je vingers dan is het verstandig om in ieder geval eerst je handen goed te wassen en een tissue te gebruiken tussen de vinger/nagel en de huid!

Er zijn ook andere manieren om een mee-eter te verwijderen waarbij kans op huidbeschadigingen minimaal of te verwaarlozen is.
Je hebt gelukkig voldoende manieren om een mee-eter te verwijderen zonder je huid te beschadigen. Met de onderstaande tips kun jij ook mee-eters snel en veilig verwijderen:

1. Exfoliëren, reiniging en hydratatie

Een uitstekende manier om van mee-eters af te komen en het ontstaan van mee-eters te verminderen is door regelmatig je gezichtshuid te exfoliëren. Exfoliëren is vergelijkbaar aan scrubben maar aar scrubben geschikt is voor de stevigere en sterkere huid (bijvoorbeeld op de rug) is exfoliëren wat milder en geschikt voor de gevoeligere gezichtshuid.
Na het exfoliëren van de gezichtshuid is het verstandig en goed om de huid gelijk een dieptereiniging te geven met een facial cleanser of facewash. Kies dan ook meteen voor een product dat anti-comedogeen is en op basis van bijvoorbeeld salicylzuur.
Na afloop kun je de huid extra voeding en hydratatie geven met een goede hydraterende crème zoals die van Biodermal. Ook voor mannen met mee-eters is dit verstandig en in dat geval kun je kiezen voor de hydraterende crème van L’Oréal

2. Porie strips of gezichtsmaskers

Snel mee eters verwijderen op lastige plekken kan gedaan worden door het gebruiken van porie strips of een gezichtsmasker. Het voordeel van een poriestrip is dat het alle verontreinigingen meetrekt die op je huid aanwezig zijn waardoor de kans op oneffenheden en onzuiverheden ook kleiner wordt. De beste keus in porie strips zijn eigen alleen de porie strips van Bioré op basis van houtskool of baking soda. Kies je voor een vergelijkbaar gezichtsmasker dan is het verstandig om alleen te kiezen voor het originele blackhead killer masker dat een vergelijkbare werking heeft als de porie strips maar te gebruiken is op een groter oppervlak.
Wil je zelf een lekker gezichtsmasker maken dat effectief is tegen mee-eters dan kun je daarvoor baking soda gebruiken en in dit artikel lees je waarom baking soda effectief kan zijn bij puistjes en mee-eters.

3. Stomen

Een echte dieptereiniging van de huid kun je bereiken door eens lekker je gezicht te stomen! Door je gezicht te stomen reinig je de poriën diep en verwijder je alle onzuiverheden en bacteriën die kunnen zorgen voor het ontstaan van mee-eters en puistjes.
Daarnaast verwijder je alle dode huidschilfers die ervoor kunnen zorgen dat poriën sneller verstopt raken zodat de kans op het ontstaan van nieuwe mee-eters direct kleiner wordt. Tevens zorgt een lekker stoombad voor een stimulatie van de bloedsomloop zodat je huid weer gaat stralen en er minder rood en gevlekt uitziet!

Stomen kun je thuis prima doen en het kan eigenlijk op 2 manieren:

Je kunt je gezicht stomen met door zelf water te koken en dit in een bak te gieten. Daarna kun je met een handdoek over je hoofd erboven hangen zodat de stoom zijn werk kan doen. Pas wel op met het hete water! Voor extra resultaat kun je een paar druppels tea tree olie aan het water toevoegen zodat het meteen ook antiseptisch en ontstekingsremmend is. Een andere manier om te stomen is door gebruik te maken van een gezichtsstomer voor je gezicht. Er is enorm veel keus en wij zijn fan van de beurer die je online kunt bestellen bij bol.com. Ook bij deze gezichtsstomers kun je gemakkelijk wat olie toevoegen die je huid weer laat stralen.

4. Comedonenlepel

Een van de beste hulpmiddelen bij het verwijderen van een mee-eter is de comedonenlepel of comedonendrukker. De naam comedonenlepel is vrij eenvoudig te verklaren want een ander woord voor een mee-eter is een comedoon. Een goed comedonenlepeltje heeft een open lusje op het ene eind en een puntje op het andere uiteinde en tegenwoordig is ook het mee-eters pincet ideaal om te gebruiken! Met een comedonenlepeltje kun je de mee-eter met net wat meer druk dwingen om tevoorschijn te komen. Pas daarbij wel op dat je niet teveel druk uitoefent op de mee-eter omdat het dan pijnlijk kan worden. Een extra voordeel van een comedonenlepeltje is dat je ook de lastig uit te knijpen mee-eters zoals die in je nek of achter je oren gemakkelijk kunt uitdrukken.

Een comedonenlepeltje is eigenlijk de ideale aanvulling op de bovenstaande tips omdat het comedonenlepeltje makkelijk is te gebruiken na het reinigen van je gezicht of na een stoombad. Ook de mee-eters die niet zijn verwijderd met de poriestrip kun je gemakkelijk pakken met de comedonenlepel. Een comedonenlepeltje heeft een puntig uiteinde waarmee je mee-eters makkelijk en hygiënisch kunt verwijderen. Je kunt een comedonenlepel bij bijna iedere drogist kopen.

Hoe ontstaan mee-eters?

Onzuiverheden zoals mee-eters ontstaan vrijwel altijd door bij de talgklieren en onze haarzakjes. Deze zakjes waarin een haar zit en een talgklier zitten voor het grootste gedeelte in het gezicht, de nek, de borst en de rug. Wanneer er teveel talg wordt geproduceerd of er komen bacteriën en dode huidcellen bij dan ontstaat er een mee-eter. Mee-eters worden in veel gevallen ook wel open comedonen of blackheads genoemd en ze ontstaan wanneer de talgkliertjes verstopt raken zodat de talg niet afgevoerd kan worden. Omdat de huid aan het einde open scheurt komt de opeenhoping van talg, bacteriën en dode huidcellen in aanraking met zuurstof zodat er oxidatie kan plaatsvinden en de mee-eter zwart wordt.

Wat kun je allemaal doen tegen mee-eters?

De tips en trucjes in de strijd tegen verstopte poriën.

1. Gezichtsmaskers

Regelmatig een goed gezichtsmasker gebruiken zorgt voor een schone huid die vrij is van dode huidcellen. Hierdoor verminder je de kans op het ontstaan van mee-eters!

2. Exfoliëren

één van de beste manieren om bestaande mee-eters te verwijderen nieuwe mee-eters te voorkomen is exfoliëren of scrubben. Je verwijderd overtollig huidvet, bacteriën en dode huidcellen en het resultaat daarvan is direct zichtbaar!

3. Poriestrips

Gebruik poriestrips op de T-zone van je gezicht om daar mee-eters en andere onzuiverheden te verwijderen. Laat de poriestrip inwerken en verwijder hem in 1 soepel beweging voor een maximaal effect.

4. Niet-comedogene make-up

Gebruik wanneer je last hebt van mee-eters of pukkels geen normale make-up om ze te camoufleren. Het gebruik van de make-up sluit je poriën nog verder af en stimuleert de aanmaak van talg waardoor je alleen maar last krijgt van nog meer mee-eters.

5. Levensstijl

Probeer je eetgewoonten en levensstijl gezonder te krijgen en drink veel water. Te vet eten of teveel verkeerde koolhydraten kunnen een negatief effect hebben op je huid en dit gaat natuurlijk ook op voor dat vervelende roken.

4 tips voor het mee-eters uitdrukken met een comedonenlepel

Een comedoon is een ander woord voor een mee-eter en daar is de naam comedonenlepel van afgeleid. Met een comedonenlepel kun je de mee-eters verwijderen die je niet kunt uitknijpen met een tissue omdat je er niet of nauwelijks bij kunt komen. Vooral in je nek (aan de zijkanten) en achter je oren is een comedonenlepeltje een ideale oplossing. Een comedonenlepeltje wordt ook veel gebruikt door schoonheidsspecialisten of acne-specialisten omdat ze dan ook wat extra druk kunnen uitoefenen bij de lastige mee-eters.

Met de volgende 4 tips om een comedonenlepeltje te gebruiken kun jij ook direct aan de slag bij het verwijderen van mee-eters:

1. Zorg dat je huid van te voren gereinigd is zodat deze niet meer vettig is, hiermee voorkom je dat je uitschiet met de comedonenlepel en jezelf pijn doet.

2. Oefen eerst eens op een makkelijke mee-eter, zoals die op je neus, om erachter te komen hoe je de comedonenlepel moet plaatsen en hoeveel druk je moet uitoefenen om een mee-eter te kunnen verwijderen.

3. Oefening baart kunst en je zal snel merken dat het mee-eters uitdrukken met een comedonenlepeltje steeds makkelijker zal worden.

4. Reinig na afloop je comedonenlepel met bijvoorbeeld zuivere alcohol zodat je de volgende keer met een schoon comedonenlepeltje aan de slag kunt gaan!

Bekijk hier snel de top 3 met comedonenlepels inclusief pincet!

Direct resultaat: Stappenplan tegen mee-eters

Gebruik een milde gezichtreiniger op een schoon washandje om je gezicht snel te reinigen!
Kies voor huidverzorgingsproducten in gelvorm of in een licht vloeibare lotion en vermijd te dikke lotions en crèmes omdat die de poriën kunnen verstoppen. Exfolieer regelmatig met de beste exfoliant die salicylzuur bevat! Neem een gezichtsmasker om de overtollige talg snel te verwijderen, een gezichtsmasker dat effectief is tegen mee-eters is bijvoorbeeld een kleimasker!

Met deze 6 tips verwijder je zelf snel een mee-eter!

1. Reinig je gezicht met een milde cleanser!
2. Leg gedurende 3 minuten een warm washandje op de plek waar je last hebt van mee-eters!
3. Knijp de mee-eter uit met een tissue tussen je vingers en de huid!
4. Of gebruik een comedonenlepeltje om de mee-eter te verwijderen!
5. Een mee-eter verwijder je het best door gelijkmatig van 2 kanten druk uit te oefenen met je vingers!
6. Lukt het niet? Dan is de mee-eter nog niet helemaal rijp, wacht dan nog even af en herhaal deze stappen!

Bekijk snel de beste producten tegen mee-eters!