Diepe mee-eters verwijderen!

Hoe kun je diepe mee-eters verwijderen zonder jouw huid te beschadigen?

Het zal altijd wel een lastig verhaal blijven, je vriendinnen en vrienden hebben allemaal een strakke huid en jouw huid wordt getekend door mee eters… Je bent echter niet de enige die last heeft van mee eters, vrijwel iedereen krijgt uiteindelijk een keer te maken met mee eters omdat de mee eter een resultaat is van een natuurlijk en normaal proces dat in iedere voorkomt. Dat betekent natuurlijk niet dat je de mee eters maar lekker moet laten zitten en ermee moet leren leven. Voordat we ons zorgen gaan maken over hoe je de mee eters het beste kunt verwijderen gaan we je eerst uitleggen waarom en waarvoor jij mee eters krijgt.

Een miljoen keer kans om een mee-eter te krijgen!

Wat is een mee eters en waarom heb je ze? Met 2 eenvoudige feiten over mee eters heb je eigenlijk meteen het antwoord op deze vraag te pakken.

Feitje 1: Iedereen van ons heeft miljoenen haarfollikels of haarzakjes op zijn lichaam en daarvan bevinden zich er gigantisch veel op je gezicht.

Feitje 2: Een mee eter, blackhead of whitehead is niks anders dan een verstopte haarfollikel of haarzakje.

Als je het zo gaat bekijken vraag je jezelf natuurlijk af waarom we niet veel meer mee eters hebben dan nu het geval is. Wanneer we iets dieper ingaan op het ontstaan van een mee eter of blackhead ziet dat er ongeveer zo uit:

Elk haarzakje bevat 1 haar en een talgklier die talg (of huidvet) aanmaakt die onze houdt gezond en soepel houdt. Onze houdt vernieuwt zich elke dag en daarbij worden dode huidcellen afgestoten. Wanneer deze dode huidcellen in het haarzakje terechtkomen en zich mengen met de talg vormen ze een eenvoudige plug die een klein bultje gaat vormen, dit bultje noemen we een comedoon. Wanneer de huid over dit bultje intact blijft dan is het een gesloten comedoon en die noemen we een “whitehead”. Wanneer de huid echter openknapt of scheurt op het bultje dan kan er zuurstof bij de prop met dode huidcellen en talg komen waardoor er oxidatie plaatsvindt. Door deze oxidatie wordt het een zwarte comedoon die we beter kennen als “blackhead”.

Hoe kun je diepe mee-eters verwijderen?

Naast de T-zone en op je kin kunnen blackheads voorkomen op je rug, in je nek, op je armen en op de schouders. Hoewel een mee eter eruitziet als viezigheid of vuiligheid die op je huid ligt weet je nu dat mee eters of blackheads weinig te maken hebben met vuil.
Blackheads of mee eters zijn gek op tieners! Huh? Nou let op, wanneer je in de puberteit zit ben je de ideale kandidaat voor mee eters. Gedurende je tienerjaren ondergaat je lichaam een gigantische schommeling in de hormoonhuishouding. Hierdoor worden je talgklieren overactief en krijgen ze als het ware adhd. Dit traject is volkomen natuurlijk en 100% normaal als je volwassen wit worden maar de “blackheads” zijn een ongewenst bijproduct…

Andere oorzaken die zorgen voor blackheads!

Hoewel mee eters in de meeste gevallen het resultaat zijn van natuurlijke functies en processen in onze huid zijn er wel een aantal andere factoren die van invloed kunnen zijn op het ontstaan van mee eters. Wanneer je deze factoren kent ben je meteen in staat om ze te minimaliseren. Wanneer je jouw huid niet goed reinigt dan bestaat de kans dat dode huidcellen zich gaan ophopen, De kans op verstopte poriën en uiteindelijk mee eters wordt daardoor alleen maar groter. Wanneer jij make-up of cosmetische producten op oliebasis gebruikt kan de kans op mee eters groter doordat dit de kans op verstopte poriën drastisch verhoogd. Lees maar eens verder op deze site en kijk bij je keuze voor cosmetische producten vooral naar producten die niet-comedogeen zijn. Wanneer er sprake is van veel luchtvervuiling, een hoge luchtvochtigheid en viezigheid of vet op je dagelijkse werk is de kans op verstopte haarfollikels een stuk groter. Ook hierdoor is de kans op nieuwe “blackheads” een stuk groter.

Blackheads weg scrubben?

Jammer genoeg werkt het niet zo makkelijk…

Wellicht vraag je jezelf af waarom je mee eters niet verdwijnen door elke dag te exfoliëren of te scrubben? De realiteit is als volgt! Door niet goed of teveel te scrubben gaat je huid zich afvragen wat er gebeurt. Doordat je alle aangemaakte talg of huidvet weg scrubt denkt de huid dat er niet voldoende talg is aangemaakt waardoor het de productie nog verder gaat opvoeren. Wanneer je dan ook je gezicht goed wilt reinigen als je last hebt van mee eters is het verstandig om te kiezen voor het juiste product. In de dagelijkse gezichtsverzorging bij mee eters en de beste producten bij mee eters of blackheads gaan we hier verder op in!

Wil je weten wat jij het beste kan doen om de kans op blackheads te minimaliseren of om ze te verwijderen dan kun je terecht op de volgende pagina’s:

Gezichtsverzorging bij Mee eters

De beste producten bij Mee eters

De beste mee-eters verwijderen sets

Mee-eters op de neus verwijderen

Mee-eters

Producten tegen mee-eters en puistjes

Een puistje is in feite een relatief onschuldige aandoening op je huid maar brengt een aantal cosmetische problemen met zich mee waar je last van kunt hebben. Een puistje is in veel gevallen duidelijk zichtbaar en kan diepe poriën achterlaten na het uitknijpen, de meeste mensen willen zo snel mogelijk van deze vervelende oneffenheden, wat een mee-eter of een puistje natuurlijk is, op de huid af. Een oplossing hiervoor is om het puistje of de mee-eter zo snel mogelijk zelf te verwijderen. Wanneer u ook last heeft van een mee-eter of meerdere mee-eters dan hebben wij op meeeterverwijderen.nl de beste tips daarvoor op een rijtje gezet. Weet je niet precies wat je tegen een mee-eter of puistje moet doen dan kun je met onze hulp de eerste stappen zetten naar een huid zonder mee-eters. Ook hebben we 5 producten op een rij gezet die echt werken bij het voorkomen en verwijderen van die vervelende mee-eters.

Hoe ontstaat een mee-eter of een puistje en wat kun je doen tegen mee-eters!

Bij het ontstaan van mee-eters spelen de talgklieren een belangrijke rol, de talgklieren zijn verantwoordelijk voor de aanmaak van talg wat ons huidvet is. Deze is talg houdt onze huid soepel en biedt bescherming en is onmisbaar. Wanneer de talgklieren teveel gaan aanmaken of produceren dan bestaat de kans dat de talgklieren verstopt raken. Wanneer de tagklieren verstopt raken dan verschijnt de mee-eter als zwart puntje op de huid. Een mee-eter ontstaat door een teveel aan talg en de ophoping van dode huidcellen. De zwarte mee-eter ligt aan de oppervlakte van de huid en is in tegenstelling tot de witte mee-eter gemakkelijk en eenvoudig te verwijderen wanneer je weet wat je moet doen. Het verschil tussen een zwarte mee-eter en een witte mee-eter is de oxidatie en de aanwezigheid van melanine wat ons lichaam zelf aanmaakt. Bij een witte mee-eter (de gesloten comedoon) bestaat de kans dat deze zich verder ontwikkeld tot puistje. Dit kan gebeuren omdat de witte mee-eter gesloten is, de opgehoopte talg, dode huidcellen en bacteriën kunnen verder groeien en ontsteken. Hierdoor wordt de mee-eter door de ontstekingsreactie die ontstaat een puistje.

Hoe kun je een puistje of een mee-eter voorkomen?

Het voorkomen van een mee-eter is op verschillende manieren Een goede en consequente hygiëne is daarbij erg belangrijk. Door je huid dagelijks te verzorgen en te wassen met bijvoorbeeld de juiste producten zoals scrubs, exfoliants en crèmes verminder je de kans op mee-eters aanzienlijk.litteken na diepe mee-eters verwijderen Het kan best zo zijn dat je hier tot nu toe nauwelijks nog hebt bij stil gestaan maar het is belangrijk om een goede en consequente huidverzorgingsroutine te hebben. Wanneer je er geen erg in hebt is de kans groot dat je de verkeerde en te agressieve producten gebruikt bij de verzorging van jouw huid, de huid reageert daarop door nog meer tag aan te maken waardoor je nog verder van huis bent.

Er is ook nog een tweede mogelijkheid waardoor je de kans op mee-eters groter maakt. Wanneer je een probleemhuid hebt en gevoelig bent voor mee-eters, puistjes en acne is een goede hygiëne alleen niet voldoende. Wanneer je een probleemhuid hebt is het verstandig om de huid een extra bescherming te geven. Op die manier verklein je de kans op het krijgen van een mee-eter aanzienlijk. Daarnaast verminderd ook nog eens de kans op littekens na mee-eters en grote poriën die duidelijk zichtbaar blijven bij mee-eters.

Heb je last van vergrote poriën dan is dit product ideaal!

Een diepe mee-eter of puistje verwijderen?

Waarschijnlijk ben je in de veronderstelling dat je een mee-eter of een puistje snel en makkelijk kunt verwijderen. Meestal is dat ook het geval als je maar een goede routine bij het verwijderen van een mee-eter aanhoudt. Er zijn echter mee-eters en puistjes die op nogal lastige en moeilijk bereikbare plekken aanwezig zijn. Wanneer je een puistje of mee-eter uit wilt knijpen zorg dan altijd dat je van te voren je handen wast. Daarmee voorkom je dat er bacteriën en andere vuiligheid in de porie terecht kan komen waardoor er kans op ontstekingen ontstaat. De lastig bereikbare mee-eters en puistjes kun je verwijderen met een comedonendrukker of comedonenlepel. Met dit handige stukje gereedschap kun je makkelijker druk zetten waardoor de mee-eter of het puistje makkelijker uitgedrukt kan worden. Na afloop van het uitknijpen van mee-eters is een kalmerend anti-mee-eters gezichtsmasker en je huid kan er weer even tegenaan!