Hoe zien Mee-eters eruit?

Hoe zien mee eters eruit?

Een mee-eter is een klein rond plekje op de huid en ze hebben meestal een doorsnede van 1 tot 3 millimeter. Er zijn 3 verschillende soorten mee-eters en het onderscheid wordt meestal gemaakt door de kleur die de mee-eter heeft. Zo kennen we de open zwarte mee-eter, de gesloten witte mee-eter en de microcomedonen.

Verschillende soorten mee-eters

1. de zwarte mee-eter

De zwarte mee-eter is een open mee-eter en dit houdt in dat er een opening in de huid aanwezig is waardoor de talg door contact met zuurstof kan gaan oxideren. Dit oxideren zorgt ervoor dat de mee-eter zwart gaat kleuren en daarmee is de naam Blackhead eigenlijk meteen verklaart.

2. de witte mee-eter

De witte mee-eter is een gesloten mee-eter en dat betekent dat deze geen contact maakt met zuurstof, omdat er dan ook geen oxidatie kan plaatsvinden zal de mee-eter ook niet zwart kleuren. Deze gesloten mee-eters noemen we dan ook wel whiteheads.

3. Microcomedonen

Microcomedonen zijn super kleine mee-eters en je kunt ze herkennen aan de kleine witte plekjes in de huid waarin een klein beetje talg is opgehoopt.

Van mee-eters naar puistjes

Bij whiteheads is de kans aanwezig dat deze zich verder ontwikkeld tot een puistjes, in de afgesloten ophoping kan namelijk een ontsteking beginnen te groeien. Wanneer dit gebeurt door bijvoorbeeld de aanwezigheid van bacteriën dan vormt zich er een puistje. Het is dan ook belangrijk om witte mee-eters te voorkomen en wanneer je ze wilt verwijderen of uitknijpen is het van belang dat je dit met beleid doet!

Meer weten over mee-eters?

Wil je meer informatie over mee-eters dan zijn de volgende artikelen ook interessant om te lezen:

Mee-eters verwijderen

Mee-eters uitknijpen

Top 10 producten tegen mee-eters

Top 3 comedonenlepeltjes