Hoe kies je de beste make-up als je last hebt van een onzuivere huid met mee-eters?

Het is soms niet anders mogelijk: als je last hebt van teveel mee-eters of andere onzuiverheden dan wil je ze gewoon weg hebben en het liefst zo snel mogelijk… In dit artikel lees je meer over het gebruik van de juiste make-up als je last hebt van een onzuivere huid met bijvoorbeeld mee-eters.

Onzuiverheden wegwerken en camoufleren met make-up

Als je last hebt van mee-eters dan wil je ze soms gewoon weghebben! Mee-eters en andere onzuiverheden kun je gelukkig uitstekend camoufleren met de juiste make-up en het kiezen an die juiste make-up is nu het belangrijkste. Door te kiezen voor een make-up die past bij een onzuivere huid voorkom je dat je zelf de poriën verstopt waardoor de kans op mee-eters alleen maar toeneemt. In dit artikel gaan we daarom verder in op de keuze voor de make-up waar je mee-eters mee kunt camoufleren zonder dat je daarbij zelf problemen veroorzaakt waardoor je eindigt met nog meer mee-eters!

Veroorzaakt make-up mee-eters of puistjes?

Make-up veroorzaakt geen mee-eters of puistjes! Het ontstaan van mee-eters, puistjes en acne is een samenspel tussen veel verschillende factoren die variëren van erfelijke aanleg tot een verstoorde hormoonbalans en van een overgroei aan bacteriën tot een overmatige productie van talg of huidvet. Make-up is dan ook geen veroorzaker van huidproblemen maar make-up kan de situatie wel verergeren. Wanneer make-up te vettig en teveel agressieve bestanddelen bevat dan kan het de poriën in onze huid afsluiten waardoor er een grotere kans ontstaat op het ontstaan van mee-eters!

Make-up producten die je beter niet kunt gebruiken als je last hebt van mee-eters

Je kan er nooit helemaal gerust op zijn of een make-up product dat je gebruikt verantwoordelijk is voor het ontstaan van meer mee-eters. En gelukkig is er ook nog eens voldoende keus aan make-up producten die niet-comedogeen zijn! Producten met agressieve bestanddelen of op olie-basis wil je in ieder geval vermijden wanneer je aanleg hebt voor een onzuivere huid.

Te vermijden make-up producten als je een onzuivere huid hebt:

 • Make-up producten op alcohol basis
 • Make-up producten met veel toegevoegd parfum
 • Dikke en compacte foundations, concealers of blushes

De beste make-up voor de onzuivere huid met mee-eters

Hieronder vindt je een lijst met de beste foundations en concealers die je helpen om onzuiverheden te camoufleren en het ontstaan van mee-eters te voorkomen.

Foundations:

 • Laura Mercier Smooth Finish Flawless Fluide Foundation
 • Clinique Stay Matte Oil-Free Makeup
 • Urban Decay Naked Skin foundation
 • Rimmel London Stay Matte Foundation
 • Vichy Dermablend

Concealers

make-up checklist: de beste make-up voor de onzuivere en vette huid!

Je weet nu dat je niet enkel op het etiket van een product kunt vertrouwen en je weet waar je op moet letten wanneer je gaat shoppen voor de beste make-up. De kans dat je jou nieuwe product gaat vinden wordt met de volgende checklist een stuk groter:

 1. Niet te vet
 2. Olievrije producten
 3. Niet comedogene
 4. Hypoallergene
 5. Niet irriterend

Bestel snel jouw nieuwe make-up producten online!

 

Koop bij bol.com