Mee-eters gezicht

Mee-eters in het gezicht, wat kun je er tegen doen?

Je bent niet de enige die last heeft van mee-eters in het gezicht, vrijwel iedereen heeft er last van. De één heeft er slechts een paar terwijl jij er juist helemaal onder zit voor jouw eigen gevoel. mee-eters gezicht verwijderen, mee-eters gezichtMee-eters komen niet alleen op het gezicht voor maar kunnen ook voorkomen op de rug, in de hals en op de schouders. Het ideale plaatje is natuurlijk een perfectie huid zonder onzuiverheden zoals mee-eters en puistjes. Jammer genoeg zijn mee-eters hardnekkig van aard en is het verwijderen van mee-eters niet genoeg om er vanaf te komen. Daarom is het ook belangrijk dat je zelf probeert mee-eters te voorkomen en dat is met een aantal slimme trucs goed mogelijk.

Wat kun je beter niet doen tegen mee-eters?

1. Probeer mee-eters niet uit te knijpen

Zelf de zwarte mee-eters uitknijpen is soms onweerstaanbaar maar besef wel dat je dan ook schade aan de huid kunt toebrengen in de vorm van bijvoorbeeld een verwijde porie of een klein litteken. Je kunt natuurlijk prima een mee-eter uitknijpen die voor jouw gevoel te overduidelijk aanwezig is maar zorg dan wel voor een goede hygiëne en gebruik ook een tissue of comedonenlepeltje. In dit artikel lees je alle tips die je kun toepassen bij het uitknijpen van mee-eters.

Wanneer je last hebt van veel witte mee-eters (de zogenaamde whiteheads) dan kun je deze beter niet geforceerd uitknijpen, wacht daarmee voordat ze helemaal rijp zijn. Bij witte mee-eters die ook wel de gesloten mee-eters worden genoemd is de kans groot dat de mee-eter zich ontwikkeld tot een puistje.

2. Agressieve gezichtsreiniging

Wanneer je last hebt van een vette huid met onzuiverheden zoals mee-eters dan is het risico groot dat je te vaak en te agressief jouw huid wilt reinigen omdat je van die vette glans en uitstraling af wilt komen. Er zit echter een groot nadeel aan het te agressief reinigen van de huid omdat de talgklieren dan juist aangespoord worden om nog meer talg te gaan produceren waardoor je weer terug bij af bent.

Een goede gezichtsreiniging hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn maar het doet wel wonderen voor jouw huid. Kies voor een milde cleanser of facewash die in water oplosbaar is. Salicylzuur, glycolzuur en benzoylperoxide zijn uitstekende ingrediënten om te zorgen voor een huid vrij van overtollig huidvet.

3. Vette huidverzorgingsproducten en make-up

Door gebruik te maken van make-up op oliebasis zorg je ervoor dat jouw poriën volledig worden afgesloten. Hierdoor wordt de kans op mee-eters of comedonen natuurlijk groter omdat de poriën sneller verstopt raken. Daarnaast laten te vette huidverzorgingsproducten zich moeilijker verwijderen voor het slapen gaan waardoor er resten kunnen achterblijven op jouw huid en mee-eters zich kunnen ontwikkelen.

Kies in plaats van te vette huidverzorgingsproducten en make-up voor de niet-comedogene variant Deze producten zijn op waterbasis en zorgen ervoor dat jouw poriën kunnen blijven ademen.

Wat kan je wel doen tegen mee-eters?

1. Exfoliëren of mild scrubben tegen mee-eters

Met een goede exfoliant of milde scrub zorg je voor en dieptereiniging van de huid waarmee overtollig talg, bacteriën, vuil en als allerbelangrijkste dode huidcellen worden verwijderd.bha en aha tegen mee-eters gezicht, mee-eters gezicht Hierdoor zorg je ervoor dat de poriën weer vrij komen te liggen en de kans op verstoppingen flink afneemt. De aangemaakte talg kan weer normaal naar het huidoppervlak afvloeien en zo krijgen nieuwe comedonen net de kans om te ontstaan.

Exfoliëren of mild scrubben van de vette of gemengde huid

De mest effectieve exfoliants tegen mee-eters en puistjes bevatten salicylzuur, salicylzuur is zo effectief tegen mee-eters omdat het huidvet op kan lossen waardoor de talgklieren en poriën vrij kunnen blijven. Daarnaast zorgt het salicylzuur voor een vermindering van de talgproductie zodat je deze beetje bij beetje onder controle gaat krijgen. Salicylzuur heet met een andere benaming Beta Hydroxy Acid (BHA) en zijn bij uitstek geschikt voor iedereen met een vette huid.

Heb je een droge huid dan zijn exfoliants met glycolzuur of melkzuur een uitstekende keus. Glycolzuur en melkzuur worden ook wel fruitzuren genoemd en zijn in water oplosbare zuren. De Engelse benaming voor deze fruitzuren zijn Alpha Hydroxy Acids (AHA’s) en deze vindt je bijvoorbeeld veel in de producten van Louis Widmer tegen mee-eters en puistjes.

2. Retinol tegen mee-eters en puistjes

Vitamine A-zuur is ook een veel toegepast ingrediënt in de huidverzorgingsproducten die zich focussen op acne, puistjes en mee-eters. De werkzame stof in Retinol s vitamine a-zuur wat we ook wel kennen als tretinoïne. Vitamine A-zuur kan zich binden aan de huidcellen waardoor deze gestimuleerd worden om sneller nieuwe huidcellen aan te gaan maken. Hierdoor wordt het proces van huidvernieuwing actief gestimuleerd waardoor mee-eters minder kans krijgen om te ontstaan.

3. Minder koolhydraten tegen mee-eters

Wanneer jouw voedingspatroon zich kenmerkt door een teveel aan koolhydraten (zoals suiker) dan zorgt dit voor een te snelle stijging van het glucosegehalte. Door deze suikerbom wordt de aanmaak van insuline gestimuleerd tot ongekende hoogte en dit zorgt ervoor dat de androgene hormonen ervoor zorgen dat de talgklieren gaan overuren gaan draaien.

Teveel koolhydraten vinden we met name in suikerrijke drinken, bewerkt voedsel, wit brood en in alle snacks. Natuurlijk is dit niet de enige oplossing om van jouw mee-eters af te komen maar het is het proberen waard om te testen of de mee-eters verdwijnen wanneer je koolhydraatarm gaat eten.

4. Stoppen met zuivel tegen mee-eters

Al jarenlang wordt er geïnsinueerd dat een overmatige consumptie van zuivel zorgt voor het ontstaan of verergeren van acne en de laatste jaren lijkt dit met onderzoek onderbouwd te kunnen worden.mee-eters gezicht

Wanneer je last hebt van acne met mee-eters dan is het aan te raden om eens na te gaan of jij misschien teveel zuivel consumeert. Een periode wat minder zuivel tot je nemen kan dan wellicht zorgen voor een vermindering van de acne.

Mee-eters zelf verwijderen?

Wil je meer informatie over de beste manier om zelf mee-eters te verwijderen of hoe je het best een comedonenlepeltje kunt gebruiken dan vindt je die informatie in de onderstaande artikelen:

Wat zijn mee-eters?

Mee-eters verwijderen

Top 10 producten tegen mee-eters

Comedonenlepeltje