Heb jij ook veel mee-eters op je neus?

Wat doe je tegen mee-eters op de neus!

Eerlijk is eerlijk: vrijwel iedereen heeft last van mee-eters en helemaal van mee-eters op de neus! Zelfs de mensen met de gaafste huid zullen, wellicht ongemerkt, last hebben van mee-eters. Wanneer je echter gevoelig bent voor onzuiverheden zoals mee-eters en puistjes dan kunnen de mee-eters op de neus behoorlijk frustrerend zijn. Juist doordat de mee-eters op de neus meestal duidelijk aanwezig zijn en omdat ze in veel gevallen nogal fors uitgevallen zijn.

Wat zijn mee-eters?

Een mee-eter ontstaat doordat een porie verstopt raakt door een overmatige aanmaak van Sebum (talg). De talg of huidvet vermengt zich met de dode huidcellen en ander vuil op de huid waardoor de blokkade nog groter wordt. De zwarte kleur ontstaat bij een open mee-eter doordat er oxidatie plaats kan vinden met zuurstof. Wanneer je last hebt van een gemengde huid of vette huid dan is de glans op je gezicht nis anders dan huidvet dat zich gedurende de dag langzaamaan opbouwt.

Op deze pagina kun je meer lezen over mee-eters.

Waarom ontstaan er mee-eters op m’n neus?

De neus is het epicentrum van mee-eters omdat de neus onderdeel uit maakt van de zogenaamde T-zone op ons gezicht. Een kenmerk van de T-zone is dat deze altijd vetter is dan de rest van onze huid. Vergelijk dit maar eens met bijvoorbeeld de borstkas die niet of nauwelijks vet aanvoelt na een dag werken. De T-zone is overigens het voorhoofd, de neus en de kin en de naam T-zone is daarmee snel en simpel te verklaren.

De T-zone van ons gezicht bevat percentsgewijs de meeste talgklieren en ze liggen dicht bij elkaar wanneer je dit vergelijkt met de rest van de huid. Doordat er zoveel tagklieren zitten wordt er veel talg aangemaakt die er normaal gesproken voor moet zorgen dat de huid beschermt blijft. De kans op verstopte poriën neemt echter ook drastisch toe en de kans op neus mee-eters is daarom vrij groot.

Hoe verwijder ik de mee-eters op mijn neus?

De belangrijkste vraag is natuurlijk hoe je neus mee-eters het allerbest kunt verwijderen? Met de onderstaande tips om mee-eters op jouw neus te verwijderen kun je direct aan de slag! Er zijn best veel mogelijkheden om van die mee-eters op de neus af te komen. Het belangrijkste is echter dat je de mee-eters op neus voorzichtig verwijderd omdat je anders blijft zitten met verwijde poriën die zich snel weer kunnen vullen met talg en vuil of zelfs huidbeschadigingen in de vorm van littekens.

Mee-eters neus verwijderen:

Met de onderstaande manieren ben je al een eind op weg om van de mee-eters op de neus af te komen:

1. Consequente gezichtsreiniging – Omdat je een vette huid hebt is het belangrijk je gezichtshuid minimaal 2 keer per dag schoon te maken met een goede acne-zeep of facewash. Hierdoor verwijder je huidvet, vuil en bacteriën zodat de kans op verstoppingen in de poriën kleiner wordt.

2. Scrubben of Exfoliëren – Door regelmatig te exfoliëren (milde scrub) verwijder je effectief dode huidcellen, vuil en andere onzuiverheden zodat mee-eters geen kans meer krijgen.

3. Poriestrips – In tegenstelling tot de blackhead maskers zijn poriestrips gemaakt voor de neus! Kies zo af en toe voor de poriestrips van Bioré om snel mee-eters en andere onzuiverheden van de neus te verwijderen. wat kun je doen tegen mee-eters op de neus?Let er wel op dat je dit product niet dagelijks moet gebruiken omdat het dan snel begint te irriteren. Vooral de variant met baking soda (zuiveringszout) is een echte aanrader wanneer je last hebt van neus mee-eters.

4. Kies voor Salicylzuur – Salicylzuur is één van die bestanddelen die we terug kunnen vinden in de producten tegen mee-eters, puistjes en acne met de beste reviews! Salicylzuur tegen mee-eters is effectief omdat het de poriën een enorme dieptereiniging geeft. De verstoppingen worden door het zuur gewoon opgelost waardoor de kans op mee-eters gigantisch afneemt!

5. Uitknijpen van mee-eters neus – Ook kun je ervoor kiezen om de duidelijk aanwezige mee-eters op de neus zelf uit te knijpen. Let er wel op dat je dan voorzichtig te werk gaat omdat er dan een kleine kans bestaat op huidbeschadigingen. Zorg in ieder geval voor een gereinigde huid en natuurlijk ook voor schone handen. Gebruik een tissue tussen de vingers om goed en voorzichtig druk te kunnen zetten op de mee-eters!

De strijd tegen mee-eters op de neus

Wanner je mij vraagt naar de beste oplossing tegen mee-eters op de neus dan betreft dit een combinatie van bovenstaande. Het uitknijpen van de mee-eters op de neus geeft je voldoening en wanneer je zorgt voor een gereinigde huid die je ook gereinigd houdt door een consequente huidverzorging dan zorg je er op eigen kracht voor dat de hoeveelheid mee-eters drastisch minder gaat worden!

Bekijk snel onze top 10 met beste producten tegen mee-eters!