Mee-eters verwijderen

Mee-eters verwijderen: wat wel en wat niet te doen?

Vrijwel iedereen heeft wel eens last van mee-eters die ook wel blackheads of comedonen worden genoemd. Mee-eters komen vooral voor op het voorhoofd, de neus, de kin en de hals. Dat de mee-eters zich juist daar bevinden heeft te maken met de zogenaamde T-zone van jouw gezicht. De huid die zich bevindt in de T-zone is meestal vetter dan de huid op de wangen en de kaaklijn.Mee-eters verwijderen: wat wel en wat niet te doen? Een vette huid is en perfecte voedingsbodem met veel talg of huidvet waar mee-eters makkelijk kunnen ontstaan. Een mee-eter ontstaat wanneer talg zich ophoopt in de talgklier en begint te verkleuren. Deze verkleuring is niks meer dan oxidatie van de opeenhoping van talg met de buitenlucht waardoor de me-eter zwart gaat kleuren, de naam blackhead is daarmee eenvoudig te verklaren. In dit artikel lees je alles over mee-eters, mee-eters verwijderen en je leest een aantal snelle tips om mee-eters te voorkomen.

Mee-eters verwijderen: wat kun je beter niet doen?

Wanneer je eenmaal een mee-eter hebt gezien ontstaat de natuurlijke drang om hem zo snel mogelijk uit te knijpen. Wanneer je een mee-eter wilt gaan uitknijpen is het belangrijk dat je zorgt voor een aantal hygiënische maatregelen om te voorkomen dat je vuil en bacteriën verspreid waardoor een ontsteking kan ontstaan die we acne noemen. Wil je meer weten over het uitknijpen van mee-eters op de juiste manier dan is dit artikel interessant voor je! Het is trouwens beter om mee-eters te voorkomen en hieronder lees je een aantal tips en trucs die je daarbij op weg kunnen helpen!

Mee-eters uitknijpen

Ondanks dat het verleidelijk is kun je beter niet teveel aan de mee-eters te zitten om te voorkomen dat puistjes ontstaan en de huid beschadigd raakt. Bij mee-eters op je neus is er nog een ander risico dat je loopt wanneer je ze uitknijpt: verwijde poriën. Meestal zijn de mee-eters op de neus wat groter en zodra je deze verwijderd bestaat de kans dat de porie duidelijk zichtbaar achterblijft. Mee-eters uitknijpen kan wel maar zorg ervoor dat je altijd voorzichtig en schoon te werk gaat. Zodra je teveel druk moet zetten om de mee-eters te kunnen verwijderen is het verstandig om te stoppen!

Mee-eters verwijderen met tandpasta

Er wordt wel eens geroepen dat je mee-eters kunt uitdrogen met tandpasta… Dit is echter een fabel en het heeft nog en nadelig risico: tandpasta is door de bestanddelen agressief voor de huid en dit zorgt voor een reactie in de talgklieren. De talgklier wordt namelijk aangespoord om nog harder te werken waardoor de kans op nieuwe mee-eters alleen maar groter wordt. Datzelfde principe gaat op voor het gebruik van citroensap om mee-eters te verwijderen. Wil je weten weke huismiddeltjes of DIY gezichtsmaskers wel helpen dan vindt je die natuurlijk op onze website!

Mee-eters uitdrukken met een comedonenlepel

Met een comedonenlepeltje kun je de lastig te bereiken mee-eters verwijderen! Vrijwel iedere schoonheidsspecialist maakt gebruik van het comedonenlepeltje en in dit artikel lees je waarom dit zo’n handig hulpmiddel is bij het uitdrukken van mee-eters. Natuurlijk kun je zelf ook een comedonenlepeltje kopen om het zelf ook te kunnen proberen en met onze top 3 comedonenlepels weet je zeker dat je de beste koopt! Wanneer je voor het eerst gebruik gaat maken van een comedonenlepeltje dan is het verstandig om onze tips bij het gebruik van een comedonenlepeltje eens door te nemen.

Mee-eters op jouw neus verwijderen met neusstrips

Porie-strips tegen mee-eters op de neus is een relatief nieuwe manier om mee-eters te verwijderen! Hoewel een porie-strip zeker niet in staat is om een forse mee-eter in één keer uit de huid te trekken heeft het gebruik van een porie-strip wel een aantal voordelen! Zo verwijder je vuil, opgehoopt talg en andere onzuiverheden snel en na het gebruik kun je de achtergebleven mee-eters zelf verwijderen door ze simpelweg voorzichtig uit te knijpen! Zeker weten dat je de beste porie-strips tegen me-eters gebruikt? Kies dan voor de neusstrips van Bioré en lees hier waarom!

Wat kun je wel doen tegen die vervelende mee-eters?

Gelukkig zijn er een aantal manieren om mee-eters te voorkomen en het begint met een goede huidverzorgingsroutine! Wanneer jij zorgt voor een goede reiniging van jouw gezichtshuid is de kans dat mee-eters ontstaan meteen al een stuk kleiner. Hiervoor kun je water en een goede zeep gebruiken maar je kunt ook kiezen voor de beste facewash of gezichtsreiniger die er te koop is!

Een tweede belangrijke tip om mee-eters te voorkomen is het mild scrubben of exfoliëren van de gezichtshuid! Hiermee verwijder je dode huidcellen, opgehoopt huidvet of talf en andere onzuiverheden effectief zodat jouw poriën vrij blijven en de kans op verstopte talgklieren flink kleiner wordt.

Met een regelmatige gezichtsreiniging is helemaal niks mis wanneer je last hebt van een gemengde of vette huid! Zo kun je gerust 2 keer per dag jouw huid reinigen om van die vette uitstraling af te zijn en de kans op het ontstaan van mee-eters te verkleinen.

Hoe kan je mee-eters voorkomen?

Zelf mee-eters verwijderen is goed te doen als je maar voorkomt dat je jouw huid daarbij beschadigd! Natuurlijk is het zo af en toe fijn om eens een afspraak te maken bij de schoonheidsspecialist om jouw mee-eters professioneel te laten verwijderen. Hieronder vindt je nog een aantal tips om mee-eters te voorkomen:

  1. Drink voldoende water om de afvalstoffen in jouw lichaam af te voeren!
  2. Reinig regelmatig jouw huid!
  3. Verwijder voor het slapengaan alle make-up!
  4. Vervang regelmatig jouw kussensloop!
  5. Kies voor een gezonde levensstijl wat betreft voeding en beweging!

Nog meer informatie over mee-eters!