Mee-eters verwijderen

Hoe kun je effectief mee-eters verwijderen!

Er zijn meerdere manieren om mee-eters te verwijderen en het gaat natuurlijk om het resultaat. Het is wel beter voor de huid wanneer je een aantal stappen volgt die voorkomen dat je huid onherstelbaar beschadigd raakt en je blijft zitten met littekens of grove poriën. Mee-eters verwijderen is geen hogere wiskunde en als je het een aantal maal zelf hebt gedaan dan wordt het uiteindelijk steeds makkelijker!

Mee eters verwijderen met de juiste voorbereiding

Naast het voorkomen van een beschadigde huid zorgt een goede voorbereiding ervoor dat het verwijderen van mee-eters een stuk makkelijker gaat en wij gebruiken eigenlijk altijd het volgende drie simpele stappen bij het mee-eters verwijderen:

1. Zorg als eerste voor een gereinigde huid!

Een schone huid zorgt voor minder kans op ontstekingen en je kunt makkelijker druk zetten op de mee-eters omdat jouw huid niet vet meer is door het overtollige talg. Gezichtsreinigers zijn er natuurlijk in overvloed en waarschijnlijk heb je zelf al een favoriet product hiervoor. Heb je wat inspiratie nodig dan vindt je alleen de beste producten tegen mee-eters in onze top 10!

2. Gezichtsscrub of Exfoliëren

Met een milde gezichtsscrub of exfoliant zorg je ervoor dat jouw huid een dieptereiniging krijgt en het vuil, de overtollige talg en  de dode huidcellen worden verwijderd. Hierdoor kun je de mee-eters sneller verwijderen of uitknijpen omdat de weerstand kleiner is geworden en daardoor is de kans op huidbeschadigingen en verwijde poriën minimaal.

3. Stomen

Stoom zorgt ervoor dat jouw poriën open gaan staan, helemaal als je de huid eerst ook gereinigd hebt! Doordat de poriën openstaan zal de mee-eter zich makkelijker gewonnen geven. Je gezicht stomen kan met een elektrische gezichtsstomer of ouderwets boven een teiltje met kokend water en een handdoek over je hoofd! Het is maar net waar je de voorkeur aan geeft!

Mee-eters verwijderen

Mee eters verwijderen door ze zelf uit te knijpen

De meest voor de hand liggende manier om mee eters te verwijderen en waarschijnlijk meteen de meest gebruikte manier is door ze zelf uit te knijpen! Daar is helemaal niks mis mee als je maar niet te hardhandig te werk gaat! In ieder geval zorg je als eerste voor schone handen om bacterien en daarmee mogelijke ontstekingen geen kans te geven!

Met een tissue die je om de vingers wikkelt waarmee je gaat knijpen kun je de mee eter rondom pakken en door zacht de druk op te voeren kun je de mee eter uitknijpen. Wees er wel zeker van dat je de mee eters in zijn geheel uitknijpt want ze kunnen de nare eigenschap hebben om gewoon weer opnieuw te beginnen!

Lastig te verwijderen mee-eters

Bij de lastig te verwijderen mee-eters kan het makkelijk zijn om gebruik te maken van een handig hulpmiddel: het comedonenlepeltje! Bij de lastige mee-eters in de nek of tussen de neusvleugel en de wang is het handig om gebruik te maken van een comedonenlepeltje. Met een comedonenlepeltje kun je net wat meer druk uitoefenen op de mee-eter en kun je de mee-eter in zijn geheel verwijderen. Lees  meer over het gebruik van een comedonenlepeltje en bekijk onze top 3 met comedonenlepeltjes.

Mee-eters laten verwijderen bij de schoonheidsspecialist

Mee eters en beginnende puistjes kun je ook laten verwijderen bij de schoonheidsspecialist! Door hun jarenlange ervaring kunnen zij met behulp van de juiste reiniging- en verzorgingsproducten alle mee-eters verwijderen. Het is echter wel een dure oplossing, de rekening kan al snel oplopen richting de 50 euro voor een behandeling van een half uur. Je krijgt echter wel waar voor je geld en loopt vrij van mee eters de deur uit! Een extra voordeel van een keer een lekker behandeling tegen mee eters van de schoonheidsspecialist is dat je kunt vragen om tips zodat je deze zelf ook een keer kunt gebruiken wanneer je mee eters wilt gaan verwijderen.

Mee-eters verwijderen met een gezichtsmasker

Je kent vast de bekende zwarte gezichtsmaskers die zogenaamd alle mee-eters direct uit jouw huid trekken… Mee-eters verwijderen met een gezichtsmasker zal jammer genoeg nooit lukken omdat de mee-eters daar simpelweg meestal te diep voor zitten. Is een gezichtsmasker tegen mee-eters dan niet nodig? Nee, een goed gezichtsmasker zorgt ervoor dat overtollig huidvet en andere verontreinigingen worden verwijderd en zorgt in de meeste gevallen voor een kalmerende werking op de huid. Wil je een gezichtsmasker tegen mee-eters dat verrassend effectief is dan kun je eens kijken naar de review van de bioré producten met houtskool en zuiveringszout (baking soda)

Mee eters verwijderen neusstrips

De meestal overvloedige mee eters op de neus zijn goed te verwijderen met een neusstrip. De neusstrip is een soort pleister die de poriën leeg trekt. Door het aanbrengen van de neusstrip en het in een vloeiende beweging verwijderen van de neusstrip verwijder je veel mee eters en talg die aan de oppervlakte zitten! Op deze manier voorkom je zeker huidbeschadigingen maar de mee eters worden soms niet volledig verwijderd.

10 tips om mee-eters te verwijderen zonder huidbeschadigingen

Iedereen heeft last van mee-eters! Die vervelende en duidelijk aanwezige zwarte puntjes op ons gezicht en dan vooral ook nog op je neus… Deze zwarte puntjes noemen we mee-eters of blackheads en hoewel ze lijken op kleine puistjes zijn ze dit absoluut niet! Mee-eters zijn verstopte haarzakjes die jammer genoeg door oxidatie zwart worden en daardoor duidelijk zichtbaar aanwezig zijn op je gezicht. Ze ontstaan vooral wanneer verontreinigingen, dode huidcellen, talg en bacteriën zich ophopen in de poriën en daarmee een verstopping veroorzaken! De plekken waar we het meest last hebben van mee-eters zijn het gezicht, de nek en op de rug.

 

 

 

Kan ik zelf de mee-eters die ik al heb verwijderen?

Zo kun je zelf mee-eters uitknijpen en verwijderen:

Reinig je gezicht met een milde en in water oplosbare gezichtsreiniger en gebruik na de reiniging een toner om de poriën op je huid te beschermen.

Je kunt voordat je mee-eters gaat uitknijpen de huid voorbereiden door een stoombad te nemen of een warm en vochtig washandje op je gezicht te leggen. Hierdoor gaan je poriën zich verwijden en kun je de mee-eters met minder moeite uitknijpen. Deze stap is extra affectief bij neus mee-eters!

Gebruik een comedonenlepeltje om de mee-eters te verwijderen, lees hier het stappenplan om de comedonenlepel juist te gebruiken.

Mee-eters kun je ook met je vingers uitknijpen! Gebruik een tissue over je vingertoppen en knijp de mee-eter zacht en volledig uit!

Ga niet te hard te werk bij het uitknijpen van de mee-eters! Lukt het niet in 1 keer? Neem dan even een pauze om wondjes en beschadigde poriën te voorkomen.

Na afloop kun je de huid exfoliëren met een exfoliant op basis van salicylzuur, tea tree olie (antiseptisch) of aloë vera (verzachtend en helend).

mee-eters stappenplan, zeg maar dag tegen die mee-eters, mee-eters voverwijderen, mee-eters tips, tips mee-eters

mee-eters stappenplan, zeg maar dag tegen die mee-eters, mee-eters voverwijderen, mee-eters tips, tips mee-eters