De nieuwste trend om mee-eters te verwijderen?!

De nieuwste trend om mee-eters te verwijderen!

Tegelijk fascinerend en smerig! Bekijk snel de nieuwste hype om mee-eters te verwijderen die is komen overwaaien uit de Verenigde Staten die aan de ene kant bijzonder smerig is om te zien maar je moet wel omdat het absoluut fascinerend is…

Mee-eters verwijderen met een pincet?

Ja, mee-eters verwijderen met een pincet is de nieuwste manier om die vervelende blackheads of comedonen uit je huid te krijgen. Door het uiteinde van deze comedonenlepel knijp je de mee-eters uit door de omliggende huid met het pincet beet te pakken en er druk op uit te oefenen. Het resultaat is totaal onverwacht effectief en het zorgt voor een verzadigend gevoel wanneer je de mee-eter onderaan kunt beetpakken en simpelweg uit de huid kunt trekken!

Bekijk snel de video en lees er meer over in ons artikel over het mee-eters pincet!

 

Zo verwijder je mee-eters

Zo verwijder je mee-eters: het stappenplan!

De kans is groot dat jij ook last hebt van mee-eters! In dit artikel lees je hoe je snel van die zwarte puntjes af kunt komen en hoe je ervoor zorgt dat ze niet meer terugkomen.

 

Stappenplan tegen mee-eters

 1. Gebruik dagelijks een gezichtsreiniger of cleanser die in water oplosbaar is om jouw huid te reinigen en te exfoliëren.
 2. Gebruik huidverzorgingsproducten die geschikt zijn voor de onzuivere huid: in water oplosbaar, in gel-vorm en niet agressief voor de huid.
 3. Gebruik elke dag een goede exfoliant of mie scrub met bijvoorbeeld salicylzuur (BHA).
 4. Probeer de talgproductie te reguleren door regelmatig een gezichtsmasker tegen mee-eters te gebruiken.

Vermijd irriterende ingrediënten in jouw huidverzorgingsroutine!

Verkeerde huidverzorgingsproducten kunnen de talgproductie juist stimuleren waardoor de kans op mee-eters en zelfs acne alleen maar groter wordt! Deze producten zijn door toevoeging van irriterende ingrediënten totaal niet geschikt voor ons huidtype en ze bevatten bijvoorbeeld menthol, eucalyptus, citroenzuur en alcohol. Ook bij de keuze voor een zeep is het belangrijk om de juiste zeep te kiezen die gemaakt is voor de onzuivere huid met acne en mee-eters. In ons artikel over de beste acne zeep lees je hier alles over!

Mild scrubben of exfoliëren

Jammer genoeg kun je mee-eters niet verwijderen door de huid mild te scrubben! Scrubben is echter wel een belangrijke stap in het voorkomen van mee-eters doordat je alle verontreinigingen en dode huidellen verwijderd. Hierdoor krijgt een mee-eter minder kans om te ontstaan omdat jouw poriën open blijven. De keuze voor een scrub of exfoliant is snel gemaakt met deze top 10 exfoliants en scrubs voor de huid met acne!

 

Zo kun je zelf mee-eters verwijderen

 • reinig eerst de gezichtshuid met een cleanser!
 • Neem een stoombad met een gezichtsreinigingsapparaat of leg een vochtig warm washandje op de huid om de poriën te openen.
 • Gebruik een comedonenlepeltje of mee-eters pincet voor de lastig te bereiken of moeilijk uit te knijpen mee-eters!
 • Verwijder de mee-eters met de vingertoppen en gebruik daarbij een tissue om goed druk uit te kunnen oefenen.
 • Het is belangrijk dat je nooit teveel druk uit oefent op de mee-eter omdat de kans op blijvende littekens en verwijde poriën groot is!
 • Sluit af met een milde exfoliant of breng jou acne crème aan!

Lees snel verder:

Top 10 producten tegen mee-eters

Beste comedonenlepeltje: de top 3!

Mee-eters pincet: waarom een mee-eters pincet revolutionair is!

Talgklieren

 

Talgklieren

De bescherming van onze huid!

Wat zijn de talgklieren eigenlijk en wat doen de talgklieren zijn echter best lastige vragen om te beantwoorden vinden wij?!

Wat zijn talgklieren?

De talgklieren zijn exocriene klieren die talg afscheiden, de naam exocriene klieren betekent dat het klieren zijn die afvoeren. Het talg dat wordt afgescheiden zorgt voor de bescherming van onze huid en het voorkomt uitdroging van de huid en het zorgt voor afweer en bescherming tegen infecties en bacteriën.

Waar zitten de talgklieren eigenlijk?

De talgklieren liggen in de lederhuid die ook wel de dermis wordt genoemd en ze komen overal op het lichaam voor met uitzondering van de voetzolen en de binnenkant van onze handen. Veruit de meeste talgklieren komen voor op het hoofd en dan met name op de T-zone van het gezicht en de nek. Bij elke haarwortel of ieder haartje op het gezicht bevinden zich 1 tot 5 talgklieren en de talg die zij aanmaken wordt afgezet in de porie waardoor de haar naar buiten groeit en door deze uitgang komt de talg op onze huid terecht.

Kortom: de talgklieren bevinden zich overal op onze huid met uitzondering van de voetzolen en de binnenkant van onze handen!

Werking van een talgklier

De wanden van onze talgklieren zijn voorzien van een kiemlaag die continu nieuwe cellen aan blijft maken een de binnenkant van de talgklier en uiteindelijk zal de cel barstten waardoor de talg door de uitvoergang op onze huid terechtkomt waar het wordt verdeeld.

De voordelen van talg voor de huid!

Talg is onmisbaar voor onze huid omdat het de opperhuid en ons haar vettig houdt waardoor het een bescherming is tegen uitdroging en het maakt onze huid waterafstotend. Daarnaast is het een barrière tegen ziekteverwekkers, schimmels, bacteriën en irriterende stoffen waar onze huid gedurende de dag mee te maken krijgt.

De aanmaak of productie van talg is afhankelijk van verschillende factoren:

 • Geslacht
 • Leeftijd
 • Voeding
 • Hormoonhuidhouding
 • Erfelijke aanleg en factoren

Waardoor ontstaan verstopte talgklieren?

En dan gaat het de verkeerde kant op in het verhaal over de talgklieren…

Bij de geboorte zijn onze talgklieren direct al actief maar deze activiteit neemt na een aantal maanden af en dit blijft zo tot de puberteit. Wanneer de puberteit aanbreekt worden de talgklieren weer actiever en worden ze groter omdat onze hormoonproductie op hol slaat. Juist daarom is de kans op het ontstaan van mee-eters, jeugdpuistjes en acne groot in die periode.

Door de togenomen talgaanmaak kunnen de afvoergangen naar buiten het niet meer aan en in combinatie met bijvoorbeeld de dode huidellen op de huid ontstaat een verstopte talgklier. Wanneer er vervolgens bacteriën bij terecht komen kan daardoor een puistje ontstaan!

talgklieren

Talgkliercyste

Meestal zal een verstopte talgklier vanzelf overgaan maar in sommige gevallen kan er een talgkliercyste ontstaan. Wanneer je merkt dat je last krijgt van een (te) grote talgbult dan is een bezoek aan de huisarts noodzakelijk. Die kan op de juiste manier een incisie maken en de talgkliercyste verwijderen!

Hoe kun je verstopte talgklieren voorkomen?

Verstopte talgklieren kun je helpen voorkomen door een adequate gezichtsreiniging met behulp van de beste producten tegen mee-eters. Deze producten bevatten bijvoorbeeld salicylzuur, glycolzuur of melkzuur. Verder kan de dermatoloog jou ook medicijnen voorschrijven die de talgproductie remmen en die de talgklieren verkleinen doordat ze vitamine A-zuur bevatten zoals bijvoorbeeld isotretinoïne.

De beste huidverzorgingsproducten om verstopte talgklieren te voorkomen vindt je in onze top 10!

 

 

 

 

Normale poriën: Estée Lauder Idealist Pore Minimizing Skin Refinisher

Review en ervaring met Estée Lauder Idealist Pore Minimizing Skin Refinisher

Krijg weer normale poriën na het verwijderen van mee-eters!

Een van die grote nadelen van mijn onzuivere huid zijn mijn overduidelijk aanwezige vergrote poriën! Helemaal op mijn neus is het een drama en dit wordt nog eens extra gearticuleerd na het uitknijpen van mee-etersporiën verkleinen, normale poriën, poriën, Review Estée Lauder Idealist Pore Minimizing Skin Refinisher Hoog tijd om eindelijk eens wat te proberen om mijn poriën te verkleinen of in ieder geval weer enigszins normaal te krijgen met het proefpakket van Estée Lauder dat we recent ontvingen met daarin de Idealist Pore Minimizing Skin Refinisher en de advanced night repair.

Review Estée Lauder Idealist Pore Minimizing Skin Refinisher

Okee, als je het potje met de druppelaar in je handen hebt dan is de eerste gedachte dat zo’n potje best duur is voor wat je ervoor krijgt en dit schept eigenlijk meteen hoge verwachtingen van het product zelf. De druppelaar is trouwens best handig want je hebt maar een klein beetje nodig en ik heb de focus gelegd op de mee-eters op mijn neus en die op mijn wangen.

Wat doet de Estée Lauder Idealist Pore Minimizing Skin Refinisher

De Idealist Pore Minimizing Skin Refinisher is een snel werkend serum dat de huidvernieuwing en daarmee bedoelen we de aanmaak van nieuwe huidcellen die wordt bevordert. Het zorgt ervoor dat de oneven kleur op de huid, schilferigheid en ruwheid wordt gerepareerd en het verkleint de poriën. Kijk je naar onze ervaring dan begin je deze eigenschappen na een week of 2 te merken. Je kunt de Idealist Pore Minimizing Skin Refinisher elke ochtend aanbrengen op een schone huid waarna je gewoon jouw andere huidverzorgingsproducten kunt gaan gebruiken zodra het ingetrokken is. Het voordeel van het serum is dat dit intrekken vrijwel meteen gebeurt. Verwacht niet direct wonderen maar je poriën worden in ieder geval een stuk kleiner wanneer je het serum structureel gebruikt!

Ook Estée Lauder Idealist Pore Minimizing Skin Refinisher kopen?

Bestel snel en klik op onderstaande button of hier!

Koop bij bol.com

De 3 sterkste ingrediënten tegen mee-eters

De 3 sterkste ingrediënten tegen mee-eters!

Hieronder vindt je de 3 sterkste bestanddelen van de meest succesvolle producten tegen mee-eters en puistjes en de kans is groot dat je ze al eens hebt gebruikt of dat ze verwerkt zijn in de huidverzorgingsproducten die je nu gebruikt!de 3 sterkste ingrediënten tegen mee-eters Kijk snel verder om te zien wat deze ingrediënten zo bijzonder maakt in de strijd tegen puistjes.

1: Retinoïden

Crèmes op basis van retinoïden worden gemaakt van vitamine A-derivaten! Deze Vitamine A-derivaten worden voor veel verschillende huidproblemen gebruikt. Zo wordt het voorgeschreven bij de behandeling van acne, puistjes en mee-eters maar ook om het natuurlijke proces van veroudering tegen te gaan. De crème op basis van Retinoïden zorgt ervoor dat jouw huid gestimuleerd wordt om sneller nieuwe huidcellen aan te maken!

2. Benzoylperoxide

Benzoylperoxide is een bijzonder sterk bestanddeel dat gebruikt wordt in veel huidverzorgingsproducten tegen matige tot ernstige acne. De werking van Benzoylperoxide is vrij eenvoudig: het doodt de bacteriën op de huid die verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van puistjes en het verwijderd dode huidcellen en overtollig huidvet of talg uit de poriën op onze huid. De meeste huidverzorgingsproducten met benzoylperoxide kun je gewoon online bestellen of bij de drogist kopen maar wil je een zwaardere concentratie dan is een recept van de huisarts of dermatoloog noodzakelijk.

3. Salicylzuur

Natuurlijk mag salicylzuur niet ontbreken in deze lijst! Salicylzuur is wat betreft de werking te vergelijken met benzoylperoxide omdat het in staat is bacteriën te doden. Daarnaast heft salicylzuur een aantal eigenschappen die het eenvoudig verklaren waarom het zoveel wordt gebruikt in producten tegen mee-eters en puistjes. Salicylzuur is in staat de poriën op de huid diep te reinigen en het lost de opgehoopte talg op waardoor mee-eters nauwelijks meer kans hebben om te ontstaan.

Lees snel meer over mee-eters en bekijk de top 10 producten tegen mee-eters met o.a. salicylzuur, retinoïden en benzoylperoxide!

 

Wat kan ik zelf doen om mee-eters te voorkomen?

Wat kan ik zelf doen om mee-eters te voorkomen?

Iedere huid is uniek! Met de volgende tips kun je zelf proberen om mee-eters te voorkomen of te verminderen.

Voeding

Voor iedereen, met of zonder mee-eters, is een gezond en gebalanceerd voedingspatroon onvoorstelbaar belangrijk! Wanner je last hebt van veel mee-eters dan is een gezond voedingspatroon of dieet helemaal belangrijk om jouw lichaam en daarmee de huid te voorzien van de broodnodige voedingsstoffen. Probeer daarom voor jezelf bij te houden welke voeding ervoor zorgt dat de hoeveelheid mee-eters verminderd of juist heftiger wordt.

Roken

Hoe moeilijk het ook is: stop met roken! Roken is natuurlijk op onvoorstelbaar veel gebieden giga-ongezond maar heeft ook de eigenschap jouw huid te vernietigen! Daarnaast heeft het een negatieve invloed op kwaliteit en het transport van ons bloed waardoor de kleine ontstekingen zoals puistjes en mee-eters niet goed meer aangepakt kunnen worden!

Huidverzorging bij mee-eters

Een goede huidverzorgingsroutine is belangrijk als je last hebt van veel mee-eters! Zorg ervoor dat je de dag begint met een goede facewash of cleanser voordat je make-up aan gaat brengen! Ook in de keus van de dagcrème is rekening houden met jouw onzuiverheden belangrijk, in dit artikel vindt je de beste dagcrèmes als je last hebt van een onzuivere huid.Wat kan ik zelf doen om mee-eters te voorkomen? Hetzelfde geld natuurlijk voor de make-up als je die gebruikt, kies liefst voor make-up op waterbasis die daarmee niet-comedogeen is. Hierdoor sluit je de huid niet af waardoor mee-eters minder kans krijgen om te ontstaan. Voordat je gaat slapen is het belangrijk je gezichtshuid nog een keer goed te reinigen met een facewash in combinatie met een exfoliant. Op onze website vindt je alle informatie over de beste producten als je last hebt van onzuiverheden zoals mee-eters!

Gezichtsmaskers tegen mee-eters kun je online bestellen maar ook eenvoudig zelf maken met huis, tuin en keuken middeltjes. Kies bijvoorbeeld voor baking soda als basis of gebruik citroensap. Zelfs met havermout en karnemelk kun je de beste gezichtsmaskers zelf maken tegen acne!

Lees snel meer:

Mee-eters: Sebum of Talg!

Mee-eters

Mee-eters zijn een ophoping van Talg (Sebum)!

Wat zijn mee-eters?

Mee-eters worden ook wel comedonen genoemd en het zijn verstopte haarfollikels (poriën) in die iedere huid nu eenmaal heeft. Deze verstopping kan ontstaan door een combinatie van dode huidcellen, keratine en talg die simpelweg te groot wordt om af te kunnen vloeien door de gang naar buiten. We kunnen onderscheid maken tussen de open mee-eter (blackhead, zwarte mee-eter) en de gesloten mee-eter (witte mee-eter, whitehead). Talg of huidvet dat wordt aangemaakt in de talgklieren wordt met de medische naam Sebum genoemd.

Waarom is een mee-eter zwart of wit?

De zwarte kleur van de open mee-eter ontstaat doordat er contact is met zuurstof en er daardoor oxidatie plaatsvindt. Hierdoor verkleurt normaal gesproken witgelige talg of sebum langzaam zwart. Bij de gesloten mee-eter (whitehead) vindt er vanzelfsprekend geen oxidatie plaats waardoor de talg witgelig van kleur blijft.

Hoe ontstaan mee-eters?

Elke huid maakt van nature huidvet aan die met de medische naam sebum heet en wat we in de volksmond kennen als talg. Deze talg of sebum is onmisbaar voor de huid omdat het zorgt voor bescherming en zorgt dat de huid zijn vocht kan vasthouden. Wanneer er echter teveel talg wordt aangemaakt dan kan de uitvoergang geblokkeerd raken waardoor er een ophoping ontstaat en in feite is dat het beginstadium van een mee-eter. Wanneer bacteriën, dode huidcellen en ander vuil zich vermengen met deze ophoping kan er een ontsteking ontstaan die we kennen als: puistjes!

Lees snel meer over:

Hoe zien Mee-eters eruit?

Hoe zien mee eters eruit?

Een mee-eter is een klein rond plekje op de huid en ze hebben meestal een doorsnede van 1 tot 3 millimeter. Er zijn 3 verschillende soorten mee-eters en het onderscheid wordt meestal gemaakt door de kleur die de mee-eter heeft. Zo kennen we de open zwarte mee-eter, de gesloten witte mee-eter en de microcomedonen.

Verschillende soorten mee-eters

1. de zwarte mee-eter

De zwarte mee-eter is een open mee-eter en dit houdt in dat er een opening in de huid aanwezig is waardoor de talg door contact met zuurstof kan gaan oxideren. Dit oxideren zorgt ervoor dat de mee-eter zwart gaat kleuren en daarmee is de naam Blackhead eigenlijk meteen verklaart.

2. de witte mee-eter

De witte mee-eter is een gesloten mee-eter en dat betekent dat deze geen contact maakt met zuurstof, omdat er dan ook geen oxidatie kan plaatsvinden zal de mee-eter ook niet zwart kleuren. Deze gesloten mee-eters noemen we dan ook wel whiteheads.

3. Microcomedonen

Microcomedonen zijn super kleine mee-eters en je kunt ze herkennen aan de kleine witte plekjes in de huid waarin een klein beetje talg is opgehoopt.

Van mee-eters naar puistjes

Bij whiteheads is de kans aanwezig dat deze zich verder ontwikkeld tot een puistjes, in de afgesloten ophoping kan namelijk een ontsteking beginnen te groeien. Wanneer dit gebeurt door bijvoorbeeld de aanwezigheid van bacteriën dan vormt zich er een puistje. Het is dan ook belangrijk om witte mee-eters te voorkomen en wanneer je ze wilt verwijderen of uitknijpen is het van belang dat je dit met beleid doet!

Meer weten over mee-eters?

Wil je meer informatie over mee-eters dan zijn de volgende artikelen ook interessant om te lezen:

Mee-eters verwijderen

Mee-eters uitknijpen

Top 10 producten tegen mee-eters

Top 3 comedonenlepeltjes

 

Middel tegen Mee-eters

Middel tegen mee-eters!

Het juiste middel tegen mee eters

Het juiste middel tegen mee-eters vindt je niet in 1 keer! Het is echter niet alleen een middel tegen mee-eters dat helpt! Ook jij kunt zelf door middel van je dagelijkse gewoontes en dieet positief bijdragen aan het verminderen en vorkomen van mee-eters!

Mee eters voorkomen en de echte oorzaak van mee-eters

Een zwarte stip op je huid associeer je meestal met viezigheid maar een mee-eter heeft hier helemaal niks mee te maken.

In veel gevallen is de oorzaak van mee-eters een verstoorde hormoonhuishouding! Hierdoor gaan je talgklieren meer talg of huidvet aanmaken waardoor deze sneller verstopt zal raken.  De overtollige talg hoopt zich dan op in je porie en mengt zich met dode huidcelen waardoor het een klontje wordt die niet meer naar buiten toe afgevoerd kan worden.

Bij een mee-eter met een zwart puntje spreken we van een blackhead omdat het klontje talg en dode huidcellen een verbinding aangaat met zuurstof zodat er oxidatie plaats kan vinden. Dit in tegenstelling tot de whitehead die gesloten is en daardoor geen reactie aangaat met zuurstof.

Lees snel hoe je het best mee-eters kunt verwijderen en bekijk de top 10 met beste producten tegen mee-eters!

Hoe kun je het ontstaan van mee-eters voorkomen?

Mee-eters voorkomen

Hoe kun je het ontstaan van mee-eters voorkomen?

Mee eters verwijderen is noodzakelijk om er weer goed uit zien maar het is echter geen structurele oplossing. Mee eters kun je beter gaan voorkomen door de oorzaak bij de bron aan te pakken.mee-eters voorkomen, hoe kun je het best mee-eters voorkomen, review vichy, review vichy normadrm, vichy normaderm tegen mee-eters Er is al veel onderzoek gedaan naar de oorzaken van mee eters, acne en puisten en in mijn artikel over “Mee eters voorkomen” vindt je de meest effectieve en ook nog een goedkope tips! Mee eters verwijderen zonder huidbeschadigingen is zeker mogelijk wanneer je de juiste stappen volgt!

Effectief mee eters verwijderen zonder huidbeschadigingen

Wanneer je mee eters wilt verwijderen zonder blijvende schade aan de huid dan kun je een aantal producten gebruiken die je daarbij kunnen helpen! Zo kun je ervoor kiezen om eerst je gezicht lekker te stomen voordat je mee eters gaat uitknijpen of je neemt eerst een gezichtsmasker met bijvoorbeeld tea tree olie of baking soda. Door deze voorbereidingen te treffen is je huid zachter en soepeler en staan je poriën open, hierdoor kunnen de mee eters makkelijker uit de huid geknepen worden! Na afloop van het uitknijpen van de mee eters kun je jouw huid verzorgen met honing (bijvoorbeeld Manuka honing) of een andere verzorgende gel zodat je huid de kans krijgt om zich te herstellen van het uitknijpen.

Mee eters nek en rug

Mee eters in je nek of op je rug zijn de lastige mee eters omdat ze moeilijk te verwijderen zijn, je kunt er simpelweg niet voldoende druk op uitoefenen met je vingers. Helemaal wanneer je last hebt van een vette huid is het verwijderen van mee eters op de rug en in de nek bijna onmogelijk! Bij het verwijderen van deze mee eters is het verstandig om gebruik te maken van een zogenaamde comedonenlepeltje of comedonendrukker. Hiermee kun je meer druk uitoefenen zodat ook de lastige mee-eters verwijderd kunnen worden.

Lees snel meer over het verwijderen van mee-eters en bekijk de top 10 met beste producten tegen mee-eters!