Onderhuidse puist doorprikken

Alle informatie over onderhuidse puist doorprikken, onderhuidse puisten behandelen en medicijnen bij onderhuidse puisten.

In dit artikel vindt je alle informatie die je nodig hebt wanneer je zelf een onderhuidse puist wilt gaan doorprikken, je leest o.a. hoe je te werk kunt gaan en hoe je littekenvorming zoveel mogelijk kunt voorkomen nadat je een onderhuidse puist hebt verwijderd.

Een onderhuidse puist doorprikken kan een hels karwei zijn weet ik helaas uit eigen ervaring… Het begint eigenlijk altijd met de dermatoloog of de acne specialist die er hun werk van hebben gemaakt om het zo maar is te zeggen.

onderhuidse puist doorprikken, onderhuidse puisten, onderhuidse puist, onderhuidse puist behandelen

Dit is trouwens ook de juiste volgorde! Maak altijd een afspraak bij de huisarts die je kan doorverwijzen naar de dermatoloog of zoek zelf een goede acne-specialist die je kan helpen en begeleiden bij het aanpakken van jouw ernstige huidaandoening!

Meer informatie over de onderhuidse puist:

Oorzaak, behandeling en medicijnen tegen onderhuidse puisten

Een onderhuidse puist is zoals we al eerder besproken hebben het best te omschrijven als een ernstige ontsteking onder de huid. De ontsteking zelf is gevuld met pus en etter en deze is duidelijk aanwezig want hij is groot en de huid zal er rood uitzien.onderhuidse puist, onderhuidse puist doorprikken Op een onderhuidse puist is in de meeste gevallen geen wit of zwart kopje te zien. Pas wanneer de onderhuidse puist rijp is zal je een witgelige zwakke plek zien in het midden. Dit is dan ook meteen de plek waar de onderhuidse puist zal open barsten. Een onderhuidse puist is een huidaandoening waar e snel vanaf wilt, er zijn een aantal producten en medicijnen die je hierbij kunnen helpen.

onderhuidse puist doorprikken, onderhuidse puisten, onderhuidse puist, onderhuidse puist behandelen

Ernstige vorm van acne

Een onderhuidse puist valt in de categorie ernstige acne, hoewel een onderhuidse puist niet zo erg is als bijvoorbeeld acne conglobata is het wel een huidaandoening met negatieve gevolgen. Helemaal wanneer je in je gezicht las hebt van onderhuidse puisten kan dit mentaal en fysiek problemen opleveren. Een onderhuidse puist heeft veel tijd nodig om rijp te worden, deze periode kan met gemak enkele weken duren. Een onderhuidse puist is pas rijp wanneer zich er een zwakke plek gaat vormen in de puist.

onderhuidse puist doorprikken, onderhuidse puisten, onderhuidse puist, onderhuidse puist behandelen

Medicijnen onderhuidse puist

Wanneer je last hebt van onderhuidse puisten kan de huisarts of dermatoloog medicijnen voorschrijven. In de meeste gevallen zijn medicijnen bij onderhuidse puisten gewoon antibiotica om de ontsteking te remmen. Ook kan er een vorm van antibiotica in de puist zelf gespoten worden met een naald om de ontsteking te remmen. Ook kan een vitamine A derivaat zoals Roaccutane worden voorgeschreven, dit medicijn is echter behoorlijk heftig en heeft veel negatieve bijwerkingen.

Natuurlijke medicijnen of behandeling van een onderhuidse puist

Gelukkig zijn er ook een aantal 100% natuurlijke producten die je kunnen helpen bij het behandelen van onderhuidse puisten. Mijn favoriete natuurlijke product bij onderhuidse puisten is Tea Tree Olie vanwege zijn antiseptische en antibacteriële werking. Bijvoorbeeld Zechsal Skin Balm en de Antibacteriële crème van Dr. Organic zijn bijzonder effectief bij het genezen van onderhuidse puisten. Voor de littekens die achterblijven nadat een onderhuidse puist is verwijderd ben ik zelf een grootverbruiker van Bio-Oil en Alhydran. Met deze producten kun je de huid beschermen en zorg je ervoor dat je minder last krijgt van littekens. Daarnaast helpt het de littekens die je al hebt te verminderen.

onderhuidse puist doorprikken, onderhuidse puisten, onderhuidse puist, onderhuidse puist behandelen

Tips bij onderhuidse puisten

Wanneer je last hebt van onderhuidse puisten is het verstandig om te stoppen met roken, te kiezen voor een gezond voedingspatroon en op regelmatige basis te sporten. Door een slecht voedingspatroon met veel suikers en verzadigde vetten is de kans dat je last hebt van onderhuidse puisten namelijk een stuk groter, helemaal als je al een probleemhuid hebt.

Littekens onderhuidse puisten

onderhuidse puist, onderhuidse puist doorprikken, onderhuidse puist medicijnen, onderhuidse puist behandelen

 

 

dsc_1485

 

 

In dit artikel vindt je meer informatie over onderhuidse puist behandelen, onderhuidse puist voorkomen, trekzalf bij een onderhuidse puist en welke naalden je kunt gebruiken bij het doorprikken van een onderhuidse puist.