Onderhuidse puisten aanpakken

mee eters

Onderhuidse puisten

Onderhuidse puisten zijn meestal een onderdeel van acne conglobata, een van de zwaarste vormen van acne! Wanneer je last hebt van onderhuidse puisten in het aangezicht kan dit in veel gevallen naast fysieke pijn ook emotionele pijn en stress opleveren weet ik uit eigen ervaring.

Omdat ik zelf jarenlang last heb gehad van acne conglobata en de daarbij behorende onderhuidse puisten heb ik hier ook per vandaag een onderwerp over aangemaakt op deze website. Er is namelijk zo weinig informatie over deze ernstige huidaandoening te inden dat hier wel wat verandering in mag komen.

Onderhuidse puisten zijn ontstekingen onder de buitenste laag van de huid (de epidermis) en omdat onze huid zo sterk duurt het langer dan bijvoorbeeld bij een normaal puistje voordat de ontsteking als het ware naar buiten toe kan ontsnappen. De onderhuidse ontsteking krijgt dus veel meer tijd om verder te groeien waardoor de enorme bult of bobbel kan ontstaan!

Lees in mijn artikelen meer over hoe je onderhuidse puisten kunt herkennen, aanpakken en door je levensstijl en voedingspatroon aan te passen zelfs kunt vermijden!

Aanpassen van je voedingspatroon begint bij de basis, door bijvoorbeeld bakboter te vervangen door kokosolie ben je meteen al een eind op weg! Zo zie je maar dat kleine stappen uiteindelijk tot grote veranderingen kunnen leiden!

 

 

 

mee eters