Salicylzuur, synthetisch of natuurlijk?

Producten tegen mee eters en acne bevatten in 9 van de 10 gevallen salicylzuur! Salicylzuur is op dit moment dan ook een van de meest populaire en zonder recept verkrijgbare huidverzorgingsproducten bij het bestrijden van acne en mee eters! Maar wat is salicylzuur nu precies en kan ik misschien ook kiezen voor een natuurlijke variant?

salicylzuur

Hoe werkt salicylzuur?

Salicylzuur is een Beta Hydroxy Zuur met exfoliërende eigenschappen! Wanneer je huidverzorgingsproducten gebruikt die als bestanddeel salicylzuur hebben zorgt dit ervoor dat de hoornlaag van de huid voorzichtig dunner wordt gemaakt doordat het proces van huidvernieuwing wordt versneld! Nieuwe huidcellen worden sneller aangemaakt en dode huidcellen worden direct afgestoten.

Salicylzuur heeft daarnaast ook de eigenschap om diep in de poriën in te trekken en daar de opeengehoopte talg, dode huidcellen en bacteriën op te lossen waardoor mee eters verdwijnen en acne wordt voorkomen!

salicylzuur

Salicylzuur werkt effectief bij mee eters en acne!

Salicylzuur is een uitstekend product voor iedereen die last heeft van een vette en onzuivere huid. Doordat het tot diep in de poriën doordringt en daar de verstopte talg oplost is het ook een uitstekende oplossing tegen mee eters!

salicylzuur

Synthetisch salicylzuur

Eigenlijk alle synthetische bestanddelen zijn nagemaakt van natuurlijke ingrediënten! De meeste bedrijven gebruiken de synthetische variant omdat deze goedkoper is dan het natuurlijke origineel! Het grootste probleem daarbij is echter dat de synthetische variant niet zo makkelijk door de huid wordt opgenomen als het origineel uit de natuur! De natuurlijke ingrediënten hebben simpelweg meer effect!

salicylzuur

Natuurlijk salicylzuur

Salicylzuur wordt als natuurlijk product gewonnen uit de schors van de wilgenboom! In plaats van te kiezen voor producten met het synthetische salicylzuur is het zeker het overwegen waard om te kiezen voor de natuurlijke bron! Het is wel wat duurder en moeilijker om te maken maar het is wel echt natuurlijk en gewoonweg het beste voor jouw huid!

salicylzuur

Producten met natuurlijk salicylzuur om mee eters en acne te behandelen:

Wanneer je kiest voor de natuurlijke behandeling van mee eters en acne is er in Nederland eigenlijk maar 1 product verkrijgbaar met natuurlijk salicylzuur. Ook de overige bestanddelen van dit product zijn volledig natuurlijk waarmee je er zeker van bent dat je de huid het beste geeft wat er te krijgen is!

Burt’s Bees Anti Blemish Facial Scrub

salicylzuur

Producten met synthetisch salicylzuur tegen mee eters en acne:

Dr. van der Hoog Clearskin

Clinique Anti-Blemish solutions

Clearasil Ultra Rapid Action

L’OREAL anti-mee eters (speciaal voor mannen)