Slakkengel of slakkencreme!

Helix aspersa muller glycoconjugates klinkt een beetje vreemd maar de ware betekenis is heel eenvoudig: Slakkenslijm!

Dit slakkenslijm is om iets specifieker te zijn het hoofdingrediënt van een innovatief en wereldwijd gewaardeerd huidverzorgingsproduct dat wij kennen als slakkengel of slakkencreme.

Nu is slijm waarschijnlijk het laatste wat je op de huid wilt smeren maar slakkengel wordt wereldwijd bijzonder veel gebruikt als hulpmiddel bij mee eters en acne vanwege zijn verzachtende werking, stimulerende werking op het herstel van je huid en het voorkomt ook nog eens de roodheid die gepaard gaat met een uitbraak van puistjes.

slakkengel

Waar komt slakkengel oorspronkelijk vandaan?

Het gebruik van slakkenslijm om de huid jong te houden gaat terug in de tijd tot de oude Grieken waar Hippocrates volgens de overlevering vermorzelde slakken voorschreef om huidontstekingen tegen te gaan. Iets meer van deze tijd is het verhaal van de Chileense boeren die slakken verzamelden om deze te verhandelen en opmerkten dat hun huid zichtbaar zachter aanvoelde en er jonger uit ging zien.

En tegenwoordig is het slijm dat door de slakken wordt geproduceerd en dat wordt geoogst op speciale slakkenboerderijen in Zuid Amerika de basis van de bij ons bekende slakkengel!

slakkengel
Hoe werkt slakkengel?

Wanneer slakken geïrriteerd raken hebben ze de eigenschap om een dik slijm af te stoten om zichzelf te beschermen. Het klinkt misschien raar om dat te gaan gebruiken op je eigen huid maar bedenk je wel dat wij mensen ook talg produceren om onze huid te beschermen. Sterker nog, het vet dat wij produceren bestaat voornamelijk uit talg en dode huidcellen.

Dit slijm dat door de slakken wordt afgestoten bevat een werkzame stof die we Allantoïne noemen. Deze stof heeft een helende uitwerking op de aangetaste huid en stimuleert je huid om zichzelf te vernieuwen en versneld het de afstoot van dode huidcellen. Daarnaast heeft het een anti bacteriële en kalmerende werking op de huid waardoor roodheid wordt verminderd of voorkomen!

Andere ingrediënten in slakkengel zijn collageen en fruitzuur en die klinken wellicht wat bekender. Collageen is een lijmvormend eiwit en maakt onderdeel uit van het bindweefsel. De cosmetische wereld kent de kracht van collageen want het is het hoofdbestanddeel van de meeste huidverjongingsproducten die tegenwoordig te koop zijn. Het fruitzuur heeft zorgt voor een diepe reiniging van de poriën waardoor mee eters en puistjes minder kans krijgen om te ontstaan!

slakkengel

Slakkengel tegen acne, puistjes en mee eters

Vooral bij mee eters en acne kan slakkengel of slakkencreme zorgen voor een aanzienlijke vermindering. Door de slakkengel dagelijks te gebruiken wordt de talgproductie gereduceerd en de huid diep gereinigd. Daarnaast heeft het een helende werking op de al aanwezige littekens en zorg je voor een kalmerend effect waardoor de roodheid wordt voorkomen. Verder is het natuurlijk een relatief goedkoop en gemakkelijk te verkrijgen product wat niet of nauwelijks bijwerkingen heeft. Vergelijk deze bijvoorbeeld maar is met de bijwerking van de crèmes en zalven die je op doktersrecept kunt krijgen zoals differin gel.

slakkengel

Hoe gebruik je slakkengel of slakkencreme

Dermatologen raden aan om te beginnen met een kleine hoeveelheid op een specifiek gebied om te kijken hoe de huid reageert op de toepassing. Wanneer je geen allergische reactie krijgt is het strijdplan bijzonder eenvoudig en kun je slakkengel of slakkencreme dagelijks gaan gebruiken bij het behandelen van de mee eters en acne! Slakkencreme heeft onze voorkeur omdat het sneller intrekt dan de gel, daarnaast kun je het ook als basis gebruiken onder de make-up! De gel is voor een avondje alleen op de bank of lekker op de zondagmorgen!

slakkengel

Waar koop je slakkengel of slakken crème?

Kies voor de meest vernieuwende en innovatieve slakkencremes van dit moment en vernieuw je huid:

slakkengel, slakkencreme, acne, mee eters puistjes