Zo verwijder je mee-eters

Zo verwijder je mee-eters: het stappenplan!

De kans is groot dat jij ook last hebt van mee-eters! In dit artikel lees je hoe je snel van die zwarte puntjes af kunt komen en hoe je ervoor zorgt dat ze niet meer terugkomen.

 

Stappenplan tegen mee-eters

  1. Gebruik dagelijks een gezichtsreiniger of cleanser die in water oplosbaar is om jouw huid te reinigen en te exfoliëren.
  2. Gebruik huidverzorgingsproducten die geschikt zijn voor de onzuivere huid: in water oplosbaar, in gel-vorm en niet agressief voor de huid.
  3. Gebruik elke dag een goede exfoliant of mie scrub met bijvoorbeeld salicylzuur (BHA).
  4. Probeer de talgproductie te reguleren door regelmatig een gezichtsmasker tegen mee-eters te gebruiken.

Vermijd irriterende ingrediënten in jouw huidverzorgingsroutine!

Verkeerde huidverzorgingsproducten kunnen de talgproductie juist stimuleren waardoor de kans op mee-eters en zelfs acne alleen maar groter wordt! Deze producten zijn door toevoeging van irriterende ingrediënten totaal niet geschikt voor ons huidtype en ze bevatten bijvoorbeeld menthol, eucalyptus, citroenzuur en alcohol. Ook bij de keuze voor een zeep is het belangrijk om de juiste zeep te kiezen die gemaakt is voor de onzuivere huid met acne en mee-eters. In ons artikel over de beste acne zeep lees je hier alles over!

Mild scrubben of exfoliëren

Jammer genoeg kun je mee-eters niet verwijderen door de huid mild te scrubben! Scrubben is echter wel een belangrijke stap in het voorkomen van mee-eters doordat je alle verontreinigingen en dode huidellen verwijderd. Hierdoor krijgt een mee-eter minder kans om te ontstaan omdat jouw poriën open blijven. De keuze voor een scrub of exfoliant is snel gemaakt met deze top 10 exfoliants en scrubs voor de huid met acne!

 

Zo kun je zelf mee-eters verwijderen

  • reinig eerst de gezichtshuid met een cleanser!
  • Neem een stoombad met een gezichtsreinigingsapparaat of leg een vochtig warm washandje op de huid om de poriën te openen.
  • Gebruik een comedonenlepeltje of mee-eters pincet voor de lastig te bereiken of moeilijk uit te knijpen mee-eters!
  • Verwijder de mee-eters met de vingertoppen en gebruik daarbij een tissue om goed druk uit te kunnen oefenen.
  • Het is belangrijk dat je nooit teveel druk uit oefent op de mee-eter omdat de kans op blijvende littekens en verwijde poriën groot is!
  • Sluit af met een milde exfoliant of breng jou acne crème aan!

Lees snel verder:

Top 10 producten tegen mee-eters

Beste comedonenlepeltje: de top 3!

Mee-eters pincet: waarom een mee-eters pincet revolutionair is!